10 februari: Eerste Grote Debatavond in Deventer


 
Bron: Stentor, woensdag 26 januari 2011
Integratiedebat met Boekestijn(tje) en Etty

DEVENTER – De Synagoge aan de Golstraat 23 vormt, voor het eerst, het decor van een Deventer debatavond over integratie.

De bijeenkomst is op donderdag 10 februari. Het Etty Hillesum Centrum werkt hierin samen met de vereniging tot integratie van homoseksuelen COC Deventer en de gemeente Deventer zelf. Dit debat begint om 19.30 uur en eindigt tegen 22 uur.

Gastsprekers zijn Arend Jan Boekestijn, Elsbeth Etty en Zeki Arslan. Boekestijn, historicus en voormalig VVD’er, kwam in november 2008 in opspraak als Kamerlid. Tegenwoordig staat ‘een Boekenstijntje’ voor een ongelukkige uitlating. Etty is columniste en bijzonder hoogleraar literaire kritiek. Zij debuteerde in 2007 met haar roman ‘Maak jezelf maar klaar’. In 2008 ontving ze de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek waarbij de jury haar prees voor ‘waakzaam en goed geformuleerd geluid in het maatschappelijk debat’. Zij kan als tegenpool voor dit debat van de rechtse Boekestijn worden gezien. Arslan houdt zich (bij het instituut Forum) bezig met multiculturele vraagstukken. Professor Leo Witvliet, hoogleraar Universiteit van Nijenrode, leidt het debat, waarin ook de bezoekers zich kunnen mengen.