Nieuws van de werkgroep 50Plus

Roze ambassadeurs
Vier leden van de groep hebben zich aangemeld als roze ambassadeur van het Consortium Roze 50+. Dit is een samenwerkingsverband van COC Nederland, Switchboard, Movisie en ANBO. We kunnen nu gebruik maken van het landelijk ontwikkelde materiaal, de trainingen en er is volop mogelijkheid tot uitwisseling met andere vrijwilligers die zich richten op activiteiten voor homo-ouderen. Het Consortium heeft inmiddels een site gelanceerd: roze50plus.nl.

Roze Loper
Het roze loper project wil de positie van homo-ouderen onder de aandacht brengen van verzorgingshuizen en een homovriendelijk woonklimaat bevorderen. Het project omvat een zogenaamde tolerantiescan aan de hand waarvan getoetst kan worden of een verzorgingshuis prettig is om in te wonen voor homo’s en lesbo’s. We hebben inmiddels zeven verzorgingshuizen benaderd in de regio Deventer, Zutphen en Apeldoorn. In Deventer zijn reeds gesprekken gevoerd en het verzorgingshuis Humanitas heeft als eerste huis in onze regio toegezegd de tolerantiescan te gaan invullen.

Zondagmiddagsalon
Ook voor dit jaar is een afwisselend programma samengesteld. Iedere derde zondag van de maand vanaf 16.00 uur speciaal café gericht op een minder jong publiek. Gezellige sfeer en diverse activiteiten. Kijk voor meer informatie in de agenda.

Vrijwilliger worden?
Voel je je betrokken bij homoseksuele en lesbische ouderen, wil je als (pre-)pensionado graag actief blijven, als jongere graag helpen of je ervaring in de zorg inzetten, dan ben je van harte welkom in de werkgroep 50Plus. Wil je een kennismakingsgesprek? Vul dan het contactformulier in.

Tags: ,