Britse sportbonden tekenen verdrag tegen discriminatie in de sport


 
Bron: Gay Krant
De Britse profvoetbalbond FA en andere sportorganisaties hebben een handvest ondertekend, waarin wordt opgekomen voor de rechten van holebi’s in de sportwereld.
De verklaring roept op om homofobie in de sport uit te roeien en ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Naast de FA is het charter ondertekend door de Lawn Tennis Association, de Engelse en Welshe Cricket Board, de Rugby Football League, de Rugby Football Union en het organiserend comité van de Olympische Spelen van 2012.
Alex Horne, algemeen secretaris van de FA, zei: “De FA en haar leden hebben er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om er voor te zorgen dat iedereen welkom is in de voetbalstadions, zowel gewone families als holebi’s. We hebben gezien dat er de laatste 20 jaar veel vooruitgang is geboekt in onze strijd tegen racisme, We zijn daar trots op en blijven ons inzetten om ons lange-termijn doel te bereiken: het uitbannen van alle vormen van discriminatie, óók homofobie, uit onze sport”.
Gelijke-kansen-minister Lynne Featherstone drong er bij andere sportbonden op aan ook de verklaring te ondertekenen: “Sport dient te gaan over wat je kunt, niet wie je bent. Maar al te veel lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender sporters hebben het gevoel dat ze op het sportveld zichzelf niet kunnen zijn. Dat er, vol vooroordelen, meer wordt gesproken over hun seksualiteit, dan over hun prestaties met een bal, bat of racket. Voor homofobie en transfobie is er geen plaats in de sport en ik ben blij dat zoveel sportorganisaties onze campagne steunen. Vanaf het laagste niveau tot en met de Olympische stadions van straks”.