Homokiezer tolereert VVD-vrijage met de SGP


 
Bron: gaykrant.nl
De homokiezer straft de VVD vooralsnog niet af voor de vrijages met de SGP. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse politieke poll onder de bezoekers van de website van de GayKrant.

De liberalen boeken zelfs winst in vergelijking met de poll van november 2010: van 16,6 naar 18,1%. Dat is opmerkelijk. Toen vier jaar geleden de PvdA zich in het regeerakkoord van Balkenende 4 aan de ChristenUnie koppelde – waarbij net als nu de weigerambtenaar werd gehandhaafd – werden de sociaaldemocraten hard afgestraft en halvereerde de aanhang van 23,7% naar 12,8%. De PvdA staat in de huidige peiling op 12,0%.

Wellicht doorziet de homo-kiezer dat de macht van de SGP door veel media wordt overschat. De huidige coalitie kan immers ook wisselende meerderheden zoeken door samenwerking met andere partijen.
Opmerkelijk is verder dat de PVV terrein verliest bij de homokiezer. De partij van Wilders ging van 22,3 naar 18,5%. Daardoor werd D66 de grootste partij: van 18,2 naar 19,3%.

Bij de andere linkse partijen wisselden de SP en GroenLinks stuivertje qua aanhang. De SP groeide van 7,4 naar 10,4%, GroenLinks daalde van 10,8 naar 8,7%. 50-Plus verscheen met 4,8% voor het eerst in de lijst. Het CDA bleef met 3,8% onveranderd in aanhang.

Bij de kleine partijen scoorde de PvdD voor het eerst meer dan 1 procent: 2,2%. De SGP en CU bleven zoals altijd onder de 1%.