Eerste 'Roze Loper' uitgereikt in regio Deventer

Zorginstelling Herbergier ‘De Ehze’ in Almen heeft zondag 28 oktober als eerste in de regio van COC Deventer de ‘Roze Loper’ uitgereikt gekregen. Henk Boelen en Martin Lijtsman Piernbaum, directie van ‘De Ehze’ ontvingen de Roze Loper uit handen van Manon Linschoten van het landelijk COC en Ralph Kleinbussink lid van de werkgroep 50+ van COC Deventer. De Roze Loper is een officieel certificaat dat is ontwikkeld door het Consortium Roze 50+ Nederland.

‘Hier zijn we erg blij mee! Dit hebben we niet alleen voor elkaar gekregen, maar met hulp en inzet van al ons personeel en vrijwilligers. Dit betekent dat we op de goede weg zijn,’ aldus Henk Boelen. Manon Linschoten, aanwezig namens het landelijk COC onderstreept het belang van dit certificaat. “In een huis met de Roze Loper voelt ieder mens, roze of niet roze, zich welkom! Het is geweldig dat dit ook mogelijk is in Almen, Gelderland.” Ralph Kleinbussink van COC Deventer vindt het een mooi moment de eerste Roze Loper in de regio te mogen uitreiken. “Daar wil ik wel wonen als ik oud ben. De sfeer en de persoonlijke benadering van de bewoners spraken me erg aan. Hier kan ik mezelf zijn en blijven”.

Binnen de ouderenzorg en welzijnssector is er momenteel nog weinig aandacht voor Roze 50Plussers. Roze bewoners die wel open zijn over hun geaardheid krijgen soms te maken met discriminatie. De ‘Roze Loper’ is de erkenning dat een zorginstelling aandacht heeft voor roze 50Plussers. Door het invoeren van het certificaat weten homoseksuele ouderen dat ze bij die instellingen meer dan welkom zijn en niet op oudere leeftijd weer terug de kast in moeten.

De roze werkgroep 50Plus van het COC Deventer is enorm blij met deze uitreiking. De werkgroep zet zich in om bij zorginstellingen de ‘Roze Loper’ onder de aandacht te brengen. Op dit moment zijn er vier ‘Roze Lopers’ aangevraagd. De werkgroep van het COC werkt hierbij nauw samen met het Consortium Roze 50+. Dit is een samenwerkingsverband tussen ANBO, COC, MOVISIE en VILANS.

Tags: