Merkel’s CDU blijft tegen gelijke homorechten


 
Bron: gaykrant.nl

De als partijleider gisteren herkozen Duitse bondskanselier Angela Merkel hoeft het machtswoord niet in te zetten tegen betere gelijke rechten voor paren van gelijk geslacht.

Op het partijcongres van haar partij bleek dinsdag onvoldoende steun te bestaan voor een voorstel van vernieuwende krachten binnen de regerende CDU om paren van gelijk geslacht dezelfde fiscale rechten toe te kennen als gehuwde heterostellen.

In een gesprek met Bild am Sontag zegt Merkel afgelopen weekend al daar faliekant tegen te zijn. Ze liet weten dat de fiscale rechten en regelingen van de Duitse staat moeten blijven zoals ze nu zijn om daarmee de positie van het traditionele gezin niet in gevaar te brengen.

Diverse vooraanstaande partijbonzen binnen de CDU is opgeroepen haar standpunt te steunen. Of daarmee het streven van de groep Wilde 13 kansloos is, wordt echter steeds meer een open vraag. Steeds meer lokale CDU-politici vinden dat mensen die een relationele plicht naar elkaar willen aangaan, dezelfde rechten moeten krijgen, ongeacht hun geaardheid.