20 Nieuwe Markt 39 - Deventer Bookshop

Loop de Nieuwe Markt verder door, steek over en ga rechts de Vispoortstraat in richting Welle en rivier de IJssel.

Nederlands langstzittende seksshopbaas
De naam Deventer Bookshop stamt uit de jaren zeventig, toen in de zaak ook ‘keurige’ bladen als Libelle en Panorama te verkrijgen waren. Net als de legendarische seksbladen Tuk en Candy, waar in een maand tijd makkelijk 500 exemplaren van over de toonbank vlogen.

Deze seksshop zit hier al 46 jaar. Eigenaar Frank Vissers denkt dat hij de langstzittende seksshopbaas is van Nederland en hij houdt het nog steeds vol. Achterin is een filmzaaltje waar hetero- en homofilms worden vertoond. Zijn winkel en filmzaal zijn een laagdrempelige vrijplaats voor mannen en vrouwen van allerlei allooi: wie ze zijn, wat ze doen en met wie, daar vraagt Vissers niet naar. ,,Dat gaat me verder ook niets aan.” Dat in de filmzaal parallel aan elkaar doorlopend hetero én gayfilms worden vertoond komt daarbij goed uit. ,,Er komen hier ook veel biseksuele mannen.” Die hoeven dan aan de toonbank geen kleur te bekennen.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond