Roze Zaterdag in Maastricht

zaterdag 20 juni 2015

Zaterdag 20 juni 2015
Diverse activiteiten

Maastricht is dit jaar de Roze Stad van Nederland. Heel 2015 mag Maastricht zich “Roze Stad van Nederland” noemen. Het hoogtepunt van dit Roze Jaar is de Landelijke Roze Zaterdag op 20 juni a.s. Maar de activiteiten zijn nu al begonnen. Op 15 maart jl. was de opening van de tentoonstelling “Gijsen, flikker op!” in het Centre Céramique en op 29 maart is het Regenboogzebrapad op het Vrijthof in Maastricht onthuld.

Wat gaat er nog meer gebeuren? De organisatie heeft met alle culturele instellingen in de regio een partnership afgesloten. Zo zullen nagenoeg alle instellingen het centrale thema ‘diversiteit’ gebruiken in hun programmering. Er is ruimte voor kunst, cultuur en mode maar ook voor film, toneel, debatten en bezinning. Natuurlijk zullen we sport, onderwijs en feesten niet vergeten!

Roze Zaterdag is een jaarlijks terugkerend evenement dat elk jaar in een andere stad plaatsvindt. Op 20 juni a.s. bezoeken duizenden bezoekers uit het hele land en de Euregio onze stad om samen met ons diversiteit onder de aandacht te brengen. De stichting komt niet alleen op voor de belangen van de LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgenders) community maar wil heel Maastricht en omgeving bij de activiteiten betrekken. Alle kleuren van de regenboog zijn welkom! Heel Maastricht krijgt een kleurtje…

Meer weten over deze activiteiten? Dat kan via de website van de Maastricht Colours You!

Tags: