Waarom gedragen vrouwen zich zo overdreven in een gay-bar?


 
Bron: winq.nl

Je staat met je vrienden lekker een paar biertjes weg te hakken aan de bar, komt er ineens een grote groep vrouwen binnen. Vrijgezellenfeestje! Leuk of niet?

Daar staan ze dan, in vol ornaat. Slingers om hun nek, de aanstaande bruid een grote plastic piemel op haar hoofd. Ze rennen meteen naar de deejay om ‘lekker foute muziek’ aan te vragen. Degene die het meest aangeschoten is brult in je oor: ‘Je kan helemaal niet aan jou zien dat je homo bent!’ en begint opzichtig met je te flirten. Lachen! Of irritant?

Het idee dat je stamkroeg steeds vaker wordt overgenomen door luidruchtige, idioot uitgedoste types die roepen dat homo’s zo gezellig zijn en ‘Waar is het feestje? Hier is het feestje!’ gillen: zitten we daar op te wachten? En waarom denken ze dat de overige bezoekers hun aanwezigheid op prijs stellen? Steeds meer mensen vinden van niet.

Het is overigens iets dat wereldwijd speelt. Op slate.com heeft drag queen Miz Cracker een uitgebreide blog geschreven over het fenomeen. Die merkt tijdens haar optredens in New York steeds vaker dat zo’n vrouweninvasie de sfeer niet ten goede komt.

Ze stelt daarbij dat hetero vrouwen altijd al een prominente plek hebben gehad in gay bars: fag hags, vriendinnen-van, ze zijn er en dat is ook gewoon gezellig. Maar grote groepen schreeuwende vrijgezellenfeestvierders: die kunnen haar gestolen worden.

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!