Heel Holland Leest - Rop Janze met Zeer Korte Verhalen

zaterdag 7 november 2015

Bibliotheek Centrum, Brink 70 in Deventer: 14.30 uur
Toegang: € 7,50 – Leden Bibliotheek € 5,00 (inclusief koffie/thee)
Speciale actie: gratis toegang voor COC-leden!!!

Rop Janze speelt zijn nieuwe Nederland Leest voorstelling rondom de zeer korte verhalen van A.L. Snijders.

Nederland Leest viert in november 2015 haar 10de editie met het (Zeer) Korte verhaal (ZKV’S). Dit jaar stelt de schrijver A.L. Snijders een bundel samen met (zeer) korte verhalen van diverse schrijvers waaronder Nescio, Remco Campert en Willem Elsschot. Per provincie wordt deze bundel aangepast. Naast informatie en leuke wetenswaardigheden over de auteurs en de samensteller, brengt Rop liedjes, gedichten, interactie, komische anekdotes en natuurlijk een aantal (zeer) korte verhalen.

In deze voorstelling ook hoogtepunten uit programma’s die Rop maakte over boeken die in voorgaande jaren in de schijnwerpers van Nederland Leest stonden. Waaronder “De donkere kamer” van W.F. Hermans, “Oeroeg” van Hella Haasse, “De grote zaal”van Jacoba van Velde, “Insectenboek” van Godfried Bomans en “Twee vrouwen” van Harry Mulisch. Ook legt Rop verbanden tussen de auteurs. Wat vond Maarten ’t Hart van Godfried Bomans? Was Bomans zo collegiaal voor Haasse?
Bovendien laat Rop zijn publiek kennis maken met publicaties van deze schrijvers die onbekend zijn bij het grote publiek, zoals de poëzie van Harry Mulisch, de cabaretteksten van Hella Haasse voor Wim Sonneveld en de kindergedichten van W.F. Hermans.

Aanmelden kan via info@obdeventer.nl.

‘Korte Verhalen’ wordt tijdens de campagneperiode van 1 t/m 30 november door de openbare bibliotheken gratis aan hun leden verstrekt. Extra bijzonder dit jubileumjaar: in elke provincie verschijnt een aparte editie van de bundel, aangevuld met mooie korte verhalen uit uw regio!

2015-11-07 flyer-nl-zkv-pag-1-small

Tags: ,