Themamiddag - Hoe Cees Monica Werd

dinsdag 24 november 2015

Saxion Deventer DO.07 – Handelskade 75 te Deventer
Tijd: 16.00 – 17.30 uur – Vrij entree voor iedereen!!
I.s.m. Diversiteitswerkgroep, Saxion Innovatieteam & Deventer Regenboogstad

Themamiddag Diversiteit
Talkshow + Discussie + Exposities

Hoe Cees Monica werd
Over wat er komt kijken bij hét transvrouw zijn én over de genetische basis van seksuele geaardheid
O.l.v. Drs. Asha ten Broeke (Wetenschapsjournalist)
Maaike Sips (Journalist en auteur ‘Monica mijn Vader’)
Monica Sips (Maaike’s Transseksuele vader)

Cees Sips is 67 wanneer hij besluit om zich te laten opereren tot Monica en voor zijn dochters uit de kast te komen. Monica vertelt wat er allemaal bij zo’n transitie van een mannenlijf naar een vrouwenlijf komt kijken, hoeveel moed er voor nodig is, maar ook hoezeer de opluchting zegeviert.

Maaike vertelt over het herijken van haar begrip over een macho-vader tot een vriendelijk vrouwelijk mens. Hoezeer ze nu pas begrijpt waarom haar vader zich altijd met haar kleding bemoeide maar verder niet geïnteresseerd was in haar pubersores.

Volgens moleculair geneticus Bocklandt wordt je seksuele identiteit voor 50 % door je genen bepaald en de andere 50% door omgevingsfactoren. Ten Broeke interviewt Bocklandt over de stand van zaken in het langzaam voortschrijdend onderzoek naar de vraag hoe komt het dat er hetero’s bestaan? Asha weet zelf alles over de vraag zijn wij allen Bi?

Meer weten over deze themamiddag? Dat kan via de website van de Saxion Hogeschool. Of bel met nummer 06 20313973.

2015-11-24 Monica 430

Tags: ,