Rotterdam krijgt Caribbean Pride


 
Bron: gay.nl

Rotterdam krijgt deze zomer een Caribbean Pride, een serie events waar seksuele, culturele en genderdiversiteit zichtbaar en bespreekbaar worden gemaakt binnen de Caribische gemeenschap van de stad. De Caribbean Pride zal bovendien meedoen aan het beroemde Zomercarnaval.

Zomercarnaval
Voor het eerst dit jaar loopt carnavalsgroep Passionada – The Second Generation mee in de optocht. De groep zal verbroedering en respect uitdragen door mensen met verschillende culturele achtergronden te laten meelopen. Transgender Queen BeyonG Veldkamp zal in een spectaculair kostuum flaneren op de kleurrijk uitgedoste praalwagen vol roze flamingo’s. Volgens Passionada zijn gender en diversiteit onderwerpen waar nog steeds een taboe op ligt binnen de gemeenschap, maar die wel een plek verdienen in de parade. Vorig jaar waren zij ook al van plan het onderwerp aan te snijden, maar toen viel de parade letterlijk en figuurlijk in het water.

Naast de deelname aan de carnavalsoptocht bestaat de Caribbean Pride uit een combinatie van film, muziek, dans en workshops. Een van de films die vertoond wordt is de documentaire One Kingdom, One Love. Daarin worden de initiatiefnemers van de Koninkrijksboot in de Canal Parade van 2015 gevolgd. Een groep Antilliaanse en Arubaanse LHBT-activisten maken duidelijk hoe het is gesteld met de rechten en sociale acceptatie van LHBT’s in de Caribische delen van het koninkrijk.

De Carribean Pride is een samenwerking van Passionada, LHBT-jongerenorganisatie The Hang-Out 010 en Rotterdam Pride.

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!

Tags: