Coming Out Dag 2016

dinsdag 11 oktober 2016

Coming-Out Dag 2016
Hijs de Regenboogvlag!

Op dinsdag 11 oktober is het Internationale Coming-Out Dag. De regenboogvlag wordt gehesen op verschillende plekken in Deventer (bijvoorbeeld bij Humanitas en Ludgerus, maar ook bij de Bibliotheek, de Waag, het Etty Hillesum Centrum, het Burgerweeshuis, de Schouwburg, etc.). Wethouder Jan Jaap Kolkman zal waarschijnlijk de regenboogvlag hijsen bij het Gemeentehuis aan het Grote Kerkhof.

Wethouder Jan Jaap Kolkman vindt het belangrijk dat iedereen hier zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. “Op school, op straat, in de sport of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert deze vrijheid en steunt de mensen die soms nog moeten vechten tegen vooroordelen.”

De werkgroep Voorlichting van COC Deventer vraagt eveneens aandacht voor het goede werk wat ze doen. Het is nog steeds nodig dat goede voorlichting over seksuele diversiteit wordt gegeven en dus zijn daar ook goede voorlichters voor nodig.

Meer informatie over het geven van voorlichting is te vinden via deze link. Wil je je aanmelden of contact zoeken met de werkgroep Voorlichting, dat kan via dit contactformulier.

Alle informatie over de landelijke activiteiten tijdens Coming-Out-Dag is te vinden via de website van COC Nederland.

Tags: