Literaire Avond met Maartje Wortel

vrijdag 4 november 2016

Bibliotheek Centrum – Brink 70 te Deventer
Vrijdag 4 november 2016
Bijeenkomst vanaf 20.00 uur (tot 22.00 uur)

Het thema van Nederland Leest 2016 is democratie. Op de vraag of Maartje Wortel daar iets mee zou kunnen doen, kregen we het antwoord: ‘Ik zal eens nadenken’. Als we tijdens de lezing niets over democratie horen, is dat een democratische keus van Maartje en dat sluit dan weer mooi aan bij het thema.

Vorig jaar was de bekende schrijfster Maartje Wortel helaas verhinderd; daarom is de Bibliotheek Deventer nu extra blij met haar komst naar Deventer.

Maartje Wortel werd op 26 oktober 1982 geboren in Eemnes, woont en werkt in Amsterdam. Ze publiceerde korte verhalen in de literaire tijdschriften Passionate Magazine, De Brakke Hond en De Gids. Haar columns verschenen in NRC Next en Trouw. Maartje Wortel debuteerde in 2009 met de verhalenbundel “Dit is jouw huis” bij De Bezige Bij. In 2014 verscheen eveneens bij de Bezige Bij het goed onthaalde “IJstijd”.

In 2015 vond Maartje dat er iets moest gebeuren. Ze stapte over naar Das Mag, haar nieuwe uitgever. Daar verschenen “Er moet iets gebeuren” en “Goudvissen en Beton”.

Toegang: COC-leden gratis | € 5,- voor leden bibliotheek en Vereniging Deventer Literair | € 7,50 voor niet-leden.

Meer informatie over deze activiteit en het reserveren van kaarten is te vinden via de website van de Bibliotheek Deventer.
Meer informatie over Nederland Leest is te vinden via de website van Nederland Leest.

Tags: