Februari in het teken van transgenders (Nijmegen)

Nijmegen van vrijdag 3 t/m 24 februari 2017
Diverse activiteiten en locaties
Maandoverzicht via de website van Trangender Nijmegen

In februari 2017 zal er in Nijmegen een groot aantal evenementen plaatsvinden over, voor en door transgenders. De maand staat in het teken van een decennium lang transgender zelforganisatie aan de Waal. De in 2007 opgerichte Transgendergroep Nijmegen viert haar 10-jarig jubileum en doet dit in de stijl die de stad inmiddels van haar gewend is: met een groot aantal inhoudelijke en verbindende activiteiten.

De transgender jubileum maand zal op 3 februari van start gaan met de opening van een tentoonstelling over 10 jaar Transgendergroep Nijmegen van historicus Rense Havinga en fotograaf Frans Eppink. Bij de feestelijke opening zal historicus Alex Bakker een lezing geven over de geschiedenis van transgenders in Nederland.
Vervolgens zal er een sportdag voor transgenders en hun vrienden en familie plaatsvinden op 5 februari en een reeks thema avonden over de langetermijns ervaringen met transitie (9 februari), transgender ouderen en de zorg (18 februari) en jong in transitie gaan (datum volgt). De jubileummaand zal worden afgesloten met een groot feest in Marcus Antonius op vrijdag 24 februari. Een overzicht van de hele jubileummaand is te vinden op www.transgendernijmegen.nl.

Het overvolle programma illustreert de bedrijvigheid van de Transgendergroep, die in 2017 meer al meer dan 40 activiteiten in de planning heeft. In de afgelopen 10 jaar is de groep uitgegroeid van een kleine hechte gemeenschap die ontmoetingsgelegenheden organiseerde voor kwetsbare transgenders naar een zeer actieve zelforganisatie. De groep blijft deze ontmoetingen creƫeren, maar zet ook in op een zichtbare plek in het Nijmeegse stadsleven en op inhoudelijk bijdragen aan de emancipatie van transgenders en de acceptatie van alle vormen van genderdiversiteit.

Meer informatie over de diverse activiteiten is te vinden via de website van Trangender Nijmegen.
Email via info@transgendernijmegen.nl.


Foto: Frans Eppink (www.eppinkfotoproducties.nl).

Tags: ,