Rijksuniversiteit Groningen doet LHBTI-enquête

De Rijksuniversiteit Groningen en het NIVEL zijn een nieuw onderzoek gestart naar psychosociaal welbevinden onder LHBTI’ers. De onderzoekers willen graag weten hoe het met LHBTI’ers in Nederland gaat. Indien dat nodig is, kunnen er met de uitkomsten van dit onderzoek maatregelen worden genomen om het psychosociale welbevinden te verbeteren. Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 25 minuten. Ter compensatie maken deelnemers kans op 4 cadeaubonnen ter waarde van 50 euro. In de enquête staan onder andere vragen over seksuele voorkeur, genderidentiteit, psychosociaal welzijn (waaronder ook depressie en suïcidaliteit), sociaal netwerk en gezondheid.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Gent en de University of Glasgow. In België is deze enquête onlangs al afgenomen en naar verwachting zal dit later dit jaar ook in Schotland gebeuren. Uiteindelijk zal het welzijn tussen LHBTI’ers in deze drie landen worden vergeleken en wordt onderzocht of er in deze landen dezelfde aspecten belangrijk zijn voor de gezondheid van LHBTI’ers. De Nederlandse resultaten zullen worden verwerkt tot een wetenschappelijke publicatie. Klik hier en laat je stem horen!

Deze enquête is te vinden via de website van Rijksuniversiteit Groningen.

http://www.surveygizmo.com/s3/2502981/nederlandse-versie