Roze kerkdienst afgeblazen


 
Bron: gaysite.nl

Na aanhoudende felle kritiek vanuit het bisdom is besloten om de Roze gebedsdienst in de Sint Jan, die voor 24 juni gepland stond in het kader van Roze Zaterdag, niet door te laten gaan. Dat heeft bisschop Gerard de Korte laten weten. Volgens De Korte hadden veel priesters en parochianen in zijn bisdom moeite met de viering in de Sint Jan in Den Bosch en de deelname daaraan van de bisschop. De Korte heeft daarom de viering in de kathedraal afgeblazen, om de eenheid in zijn bisdom te bewaren. De oecumenische gebedsdienst tijdens Roze Zaterdag wordt nu een paar honderd meter verderop gehouden in een protestantse kerk.

Bisschop de Korte heeft donderdag een gesprek gehad met de organisatie van Roze Zaterdag, waarin hij het besluit heeft meegedeeld. Een te grote groep had volgens hem moeite met het openstellen van de kathedraal voor een viering met homoseksuelen. Tegenstanders van de dienst, onder wie (tv)priester Antoine Bodar, vinden dat de kerk een homorelatie niet moet beschouwen als gelijkwaardig aan een man-vrouwrelatie. De bisschop laat weten dat hij het betreurt dat hij de oecumenische bijeenkomst heeft moeten afzeggen. “Ik heb het gevoel dat ik gefaald heb maar ik stond met de rug tegen de muur,” aldus de geestelijke.

De organisatie achter Roze Zaterdag is teleurgesteld en vindt dat de bisschop homoseksuele gelovigen in de kou laat staan. Ze vindt dat homoseksuelen nu worden buitengesloten door een behoudend gedeelte van de Rooms-Katholieke kerk.

~~~

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!