Second Sunday - Deventer-Olst (Damespad Overijssel) of Roze Wandeling Deventer

zondag 12 november 2017

Ontvangst bij Paviljoen Vogeleiland (nabij station Deventer) vanaf 11.00 uur
Keuze uit Damespad Overijssel of Roze Wandeling Deventer

Zondag 12 november organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Deventer naar Olst over het Damespad Overijssel, dat haar derde verjaardag viert. Er wordt verzameld vanaf 11.00 uur bij Paviljoen Vogeleiland (Stationsstraat 2 te Deventer). Hier vindt de ontvangst plaats met koffie/thee en kennismaking met de gids van de Roze Stadswandeling. Er is gelegenheid om in de buurt van het NS-station Deventer te parkeren.

Damespad Overijssel
Om 11.45 uur vertrekken de deelneemsters van de wandeling over het Damespad Overijssel. Deze lange wandeling is een lijnwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling in Olst eindigen. Eindpunt is Bella Roma (Jan Schamhartstraat 2) in Olst, waar afgesloten wordt met een gezamenlijke toost op het Damespad Overijssel. Desgewenst kunnen we hier tot besluit samen eten. Per trein terug naar Deventer.
De wandeling heeft een lengte van zo’n 16 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. De wandeling gaat door het buitengebied van Deventer en Diepenveen, langs de IJssellinie, over landgoederen, langs buitenplaatsen en door nieuwe natuurgebieden naar Olst.
Kosten deelname bedragen € 5.00 (inclusief koffie/thee), maar met zichtbaar wandelspeldje Overijssel betaald men € 4,00. Wandelspeldjes Overijsssel met originele Damespadwandeling Overijssel zijn ter plekke verkrijgbaar. Desgewenst opgave voor eten ‘s avonds.

Roze Wandeling Deventer
Voor vrouwen die een minder lange wandeling willen maken is er de Roze Wandeling Deventer door de binnenstad (4 kilometer). Een gids zal stilstaan bij diverse locaties en vertellen over de roze historie van de Hanzestad. Alle deelneemster ontvangen ook het wandelgidsje dat bij deze wandeling hoort. Vanuit het Paviljoen Vogeleiland loopt men gezamenlijk naar de Wilhelminafontein op de Brink (het centrale plein in Deventer); daar zal de roze stadswandeling beginnen. Deelneemsters ontvangen ook het gidsje van de Roze Wandeling. Er zijn geen kosten aan deze wandeling verbonden, maar een vrije bijdrage voor COC Deventer is altijd welkom.

Meer informatie bij Jetty (06- 14534108).

Over Second Sunday:
Welkom bij Second Sunday, de vrouwenwandelgroep waarbij je hond mag mee wandelen. We verzamelen om 11.30 uur aan de voorzijde van het genoemde NS Station , tenzij anders is aangegeven. Wandelingen gaan altijd door, aan- of afmelden is niet nodig. Neem voor de lunchstop wat eten en drinken mee, ook als er horeca (h) onderweg is. Een OV kaart is soms nodig voor de bus. Er zijn RONDwandelingen (start en eindpunt zelfde) of LIJNwandelingen (van A naar B). Bij elke wandeling staan naam en telefoonnummer van degene die de wandeling heeft voorgelopen. Voor gemaakte voorbereidingskosten vragen we € 1,00 per wandeling. Na het wandelen is het gezellig om met elkaar uit eten te gaan, halverwege de wandeling kun je je hiervoor opgeven.

Het mailadres voor meer informatie is lesbischactief@hotmail.com.

Tags: ,