Haagse Canal Pride gecanceld


 
Bron: gaysite.nl

De organisatie van The Hague Rainbow Festival heeft besloten de eerste Haagse Canal Pride te cancelen. Dat schrijven de initiatiefnemers op de website van het festival. Eind vorig jaar werd bekend dat naast Amsterdam, Alkmaar en Utrecht ook Den Haag een eigen grachtenparade zou krijgen. In december 2017 werd het initiatief nog door alle politieke partijen in de Haagse gemeenteraad gesteund. “Maar deze steun is tot op de dag van vandaag nooit gerealiseerd,” aldus de organisatoren die nu stellen dat “miscommunicatie verkeerde verwachtingen hebben gewekt”.

De organisatie van het festival is erg teleurgesteld in de Haagse politiek. “Wij hebben het initiatief van D66 opgepakt en onderdeel gemaakt van ons bestaande festival. Al die maanden hard eraan gewerkt en als het puntje bij paaltje is laat de politiek het afweten, de beloofde steun is nooit gekomen. Naast de uren die er al in hebben gezeten zijn er natuurlijk ook kosten gemaakt,” aldus initiatiefnemers Ben Manuputty en Sebastiaan de Graaf op de site van The Hague Rainbow Festival. Gemeente en organisatie gaan nu rond de tafel zitten om een stevig impuls te geven aan de edities van het festival de komende jaren.

Het bestaande The Hague Rainbow Festival zal wel gewoon door gaan op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni. Klik hier voor een compleet overzicht van alle activiteiten en evenementen.

~~~

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!