Homoseks in Diergaarde Blijdorp


 
Bron: gaysite.nl

In de Britse pers doet fotografe Shirley Kroos vandaag verslag van haar bezoek aan de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp. De fotografe spreekt vooral honderduit over de seksende mannetjes gorilla’s Aybo en Thabo, die ze op de gevoelige plaat vastlegde. “De dieren hadden uitvoerig homoseks met elkaar en ondanks dat de gorilla’s diverse malen oogcontact hadden met bezoekers van de dierentuin bleven Aybo en Thabo in hun rol,” aldus Kroos in de Britse media. “Het was geweldig om te zien dat de mannetjes lol hadden met elkaar en uniek dat ik dit met mijn camera kon vastleggen.”

Aybo en Thabo zijn drie jaar oud en hebben dezelfde vader. Het tafereel speelde zich begin deze week af in Diergaarde Blijdorp. Naast Kroos waren nog enkele tientallen bezoekers getuige van de erotische escapades van de mannetjes gorilla’s.

De waarnemingen van Kroos zijn overigens niet uniek. Zowel in gevangenschap als in het wild werden mannelijke gorilla’s al eerder in compromitterende standjes aangetroffen. Homoseksueel gedrag in het dierenrijk is al helemaal niet uniek. Onder meer dan 1500 soorten vogels en zoogdieren werd homoseksueel gedrag waargenomen. Mannetjes besnuffelen, bespringen en belikken elkaar, en ook vrouwtjes doen daar onderling niet voor onder. Homoseksueel gedrag kan vele achtergronden hebben. Zo kan het een verzoeningsritueel na een conflict zijn, of een vorm van dominantie. Maar ook gewoon uit pure liefde voelen dieren zich soms tot elkaar aangetrokken. Homoseksualiteit beperkt zich niet tot de daad alleen. Dieren verleiden een seksegenoot en brengen soms zelfs samen jongen groot.

~~~

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!