Geen 'homoadvertentie' in Reformatorisch Dagblad


 
Bron: gaysite.nl

Het Reformatorisch Dagblad (RD) heeft een veelbesproken advertentie over homorelaties afgewezen. De advertentie was bedoeld als reactie op een eind maart bij de krant verspreide flyer. Daarop stonden twee zoenende mannen, waar een groot rood kruis doorheen gezet was. Initiatiefnemer van de actie, Jasper Klapwijk, had met een crowdfundingactie genoeg geld opgehaald om een tegen-advertentie in het RD te laten plaatsen. Maar deze advertentie is nu door het RD geweigerd. Commercieel manager Cees Hovius schrijft op de website van het RD: “De advertentie heeft het over onvoorwaardelijke liefde en suggereert daarmee dat er ook intieme liefdesrelaties moeten kunnen bestaan tussen mensen van hetzelfde geslacht. Dat is ook wat de foto uitstraalt. De criteria van ons advertentiebeleid zijn gebaseerd op de Bijbel. Naar onze overtuiging biedt de Bijbel alleen ruimte aan deze liefdesrelaties binnen een huwelijk tussen man en vrouw. Daarom moeten we de advertentie afwijzen.”

Jasper Klapwijk is teleurgesteld, zegt hij in het radioprogramma ‘Dit is de dag’ op Radio1. Hij spreekt juist van een ‘prachtige foto’ waarop twee mannen elkaar omhelzen en liefdevol naar elkaar kijken. Klapwijk onderneemt geen stappen richting het RD. “Een krant heeft de vrijheid om advertenties al dan niet te plaatsen. En het RD zegt spijt te hebben van het verspreiden van de flyer vanwege de ongelukkige foto.” De flyer, van de christelijke stichting Civitas Christiana, was een protest tegen “de onsmakelijke reclame” van Suitsupply. Van dat kledingbedrijf waren in bushokjes posters van zoenende mannen te zien.

~~~

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken! Deze weekcartoon wordt ook geplaatst op de website van De Gay Krant.