Tentoonstelling De Man (20 juli t/m 2 september)

Kunsthal KunstaanZ – Brink 16 te Deventer
Tentoonstelling van 20 juli t/m 2 september

Meld je hier aan als vrijwilliger

De Man; Mannelijk naakt in vele gedaanten
Samengesteld door Rob Smolders in opdracht van COC Deventer

In de komende zomer staat de man centraal in een gevarieerde expositie van beelden, schilderijen, tekeningen en foto’s. De samenstellers beogen daarmee belangstelling te wekken voor kunst waarin het mannelijk lichaam wordt getoond in verschillende rollen en ensceneringen. Als model, sportman, danser, heilige, held of hypocriet. Of gewoon als mens, jong, oud, poserend als zichzelf of een ander, op de vlucht, in opgewonden staat of in rust.

Vrijwilligers voor, tijdens en na de Tentoonstelling

Er zijn natuurlijk veel handen nodig om de Tentoonstelling tot een succes te maken. Er zijn al veel vrijwilligers bereid gevonden om een taak op zich te nemen, maar meer enthousiaste mensen blijven welkom. Je kunt je aanmelden voor opbouw, kassadienst, suppoost, receptie en afbouw via deze link.

Modellen gezocht voor Fotoshoot Frans Rentink

Deventer fotograaf Frans Rentink wil graag speciaal voor de Tentoonstelling ‘De Man’ een groepsfoto maken van een groot deel van de leden van COC Deventer en daarin geïnteresseerden. Daarbij is het aan een ieder vrij om al dan niet herkenbaar in beeld te staan. Er zijn vele mogelijkheden om dat te realiseren, door bijv. de achterkant, een deel van het lichaam of deels in de schaduw weer te geven. De fotograaf zal met de opstelling rekening houden met de persoonlijke wensen van een ieder. Mannen kunnen zich via deze link aanmelden als model voor deze bijzondere fotoshoot.

Over de Tentoonstelling en de curator Rob Smolders

Rob Smolders is werkzaam als kunstcriticus, schrijver en tentoonstellingsmaker. Als directeur van Museum De Wieger in Deurne organiseerde hij in 1994 de tentoonstelling Het naakt in de Nederlandse schilderkunst van de twintigste eeuw, in 1995 (met Regnerus Steensma) Jezus is boos. Het beeld van Christus in de hedendaagse kunst. Voor COC Deventer e.o. stelt hij de Tentoonstelling ‘De Man’ samen in de zomer van 2018. Lees via deze link meer de projectbeschrijving van curator Rob Smolders over deze Tentoonstelling.

Bezoek de Facebookpagina van Tentoonstelling De Man!


Locatie Kunsthal KunstaanZ – Brink 16 te Deventer

Tags: ,