Diva Mayday komt in actie na mishandeling dragqueen

Bron: rtlnieuws.nl

Afgelopen weekend was het opnieuw raak in Amsterdam: dragqueen Monique de la Fressange werd na een avondje optreden in elkaar geslagen door een groepje jongens. Diva Mayday is het he-le-maal zat en wil in actie komen tegen de toename van het homogeweld in Nederland!

Afgelopen weekend wacht dragqueen Monique de la Fressange op een taxi wanneer ze plotseling door drie mannen wordt uitgescholden en zelfs enkele rake klappen moet incasseren. “Een van hen sloeg me in mijn gezicht. Op het moment zelf voelde ik er weinig van, totdat ik het bloed uit mijn neus voelde stromen”, vertelt Moon aan AT5.

Ze probeert zichzelf nog te verdedigen, maar dat haalt weinig uit. “Ik dacht dat ik voor mijn leven moest vechten. Terwijl ze nog aan het lachen waren. Niemand die langs liep vroeg of ik ok√© was. Net alsof het mijn schuld was en ik het verdiende.”

Volgens boezemvriendin Mayday komt homogeweld steeds vaker voor. “Natuurlijk vallen wij dragqueens op en we zijn een easy target, maar dat geeft mensen nog niet het recht om ons aan te vallen en in elkaar te slaan”, vertelt het drag-icoon voor de camera’s van AT5.

~~~

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken! Deze weekcartoon wordt ook geplaatst op de website van De Gay Krant.