Roze Filmtip - Disobedience (2017)

donderdag 16 augustus 2018

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer
Kaarten reserveren of bestellen via deze link!

Donderdag 16 augustus – 20.00 uur
Vrijdag 17 augustus – 21.15 uur
Zaterdag 18 augustus – 19.00 uur
Zondag 19 augustus – 20.00 uur
Maandag 20 augustus – 20.00 uur
Dinsdag 21 augustus – 14.00 uur

In de speelweek vanaf 16 augustus is de film Disobedience te zien. Deze film volgt de lesbische relatie tussen Ronit en Esti, te midden van een Joods-Orthodoxe gemeenschap. Disobedience is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman. Entree is € 9,00 (op vertoon Filmhuis-kaart € 7,00).

Disobedience (Groot Brittannië/Ierland/Verenigde Staten 2017)
Ronit Krushka is een jonge zelfstandige vrouw die als fotografe in New York werkt. Ze is opgegroeid in Londen, in een strikt orthodox-joods milieu dat ze verscheidene jaren geleden heeft verlaten. Als haar vader, die rabbijn was, overlijdt komt Ronit terug naar Londen om er zijn begrafenisplechtigheid bij te wonen. Echt welkom is ze niet, maar Dovid, de gedroomde opvolger van haar vader, biedt haar een slaapplaats aan. Tot haar grote verbazing blijkt hij inmiddels getrouwd te zijn met Esti. Tijdens haar verblijf laaien oude, gepassioneerde gevoelens tussen Ronit en Esti weer op. In de kwetsbare staat van rouw waarin ze zich bevinden, komen allerlei onbeantwoorde vragen aan de orde: over de liefde voor elkaar, hun plaats in de Joods-Orthodoxe gemeenschap en de trouw aan zichzelf.

Regisseur Sebastián Lelio heeft als rode draad door zijn films hoofdpersonen die niet (meer) passen in de omgeving waar ze thuishoren (Gloria, A Fantastic Woman). Dit lesbisch drama laat de botsing tussen liefde en traditie zien. De film toont hoeveel inspanning het soms vergt om jezelf tot ongehoorzaamheid te dwingen. Met onder andere Rachel Weisz (The Constant Gardner, The Lobster), Rachel McAdams (The Notebook) en Allesandro Nivola (Face/Off).
(Documentaire; 120 minuten)

Het is binnenkort mogelijk kaarten te kopen en te reserveren. Meer info via de website van Filmhuis De Keizer

Tags: