Roze Filmtip - Caravaggio: the Soul and the Blood

zondag 25 november 2018

Luxor Filmtheater – Houtmarkt te Zutphen
Aanvang 11.00 uur – Inleiding door Jeroen Stumpel

Caravaggio (UK 2017)
Deze film is onderdeel van de serie kunstfilms ‘Arts in Cinema’. Caravaggio: The Soul and the Blood is een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één der meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis.

Caravaggio was een revolutionaire kunstenaar en derhalve vaak minder geliefd bij zijn tijdgenoten. Hij reisde heel Italië door op zoek naar succes en fortuin, en wellicht naar zichzelf en ontsnapte bijna altijd aan de vijanden die hij onderweg steeds weer maakte. Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd op de meest adembenemende locaties, of in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar ze heden ten dage bewonderd kunnen worden.

Deze kunstfilm vertelt het verhaal van Caravaggio’s kunstwerken, middels diepgaande research in divers gedocumenteerd bewijs, met de nadruk op zijn turbulente leven, vol licht en schaduw, contrast en contradicties, geniale ingevingen en wilde uitspattingen, met echo’s van zijn persoonlijke ervaringen in zijn meesterwerken.

Onder de noemer Arts in Cinema brengt ABC Film Distribution een vijftal bijzondere kunstfilms naar de Nederlandse bioscopen tussen mei en september. Wij vertonen in juni en juli Caravaggio: The Soul and the Blood, Hitler versus Picasso And the Others en Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies.
(Documentaire; 90 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te reserveren via de website van Filmtheater Luxor.