TranScreen Festival Amsterdam

donderdag 30 mei 2019

Filmtheater Kriterion – Roeterstraat 170 te Amsterdam

Van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni – Meer info via deze link

TranScreen is het grootste filmfestival op het gebied van trangsgender en genderdiversiteit in Europa en vindt dit jaar plaats van 30 mei t/m 2 juni. De 5e editie van dit tweejaarlijkse, onafhankelijke festival, zal plaatsvinden in Filmtheater Kriterion, met satellietevenementen in Club Jaco te Amsterdam-Oost.

Er staat weer een rijk programma gepland, met o.a. Q&A’s, discussies, workshops, en met als afsluiter de beruchte “TranScreen Party”, die dit jaar zal plaatsvinden bij OT301.
Als lancering van het festival zal er een speciale filmvertoning plaatsvinden bij Kriterion op 28 april om 21.30.

Tijdens dit evenement zal niet alleen de nieuwe artwork, trailer en het volledige programma onthuld worden, maar ook zal dit de Nederlandse premiere zijn van de nieuwe documentaire “ Leitis in Waiting”, geregisseerd door Dean Hamer en Joe Wilson in samenwerking met producent en schrijver Kumu Hina Wong-Kalu.

Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via de website van Kriterion, en – voor het eerst in TranScreens geschiedenis, kunnen Stadspas-eigenaren met korting kaartjes kopen voor zowel dit evenement als voor het festival.