Voetbal IJssel Dykes - Oude traditie herleeft!!

In de jaren ’80 was het traditie om binnen COC Deventer e.o. (toen nog IJsselstreek) het activiteitenjaar af te sluiten met een jaarlijks partijtje voetbal tussen de vrouwen en de mannen. Het leek de IJssel Dykes wel een leuk idee om in 2019 deze traditie binnen hun Zomerprogramma nieuw leven in te blazen. Nadat er bij de overige werkgroepen flink was geronseld bleken er op de avond zelf inderdaad voldoende personen die de sportieve handschoen wel wilden opnemen.

Op donderdagavond 1 augustus verzamelden zo’n twintig fanatieke en kleurrijke voetbalspelers en een schare enthousiaste supporters in het Rijsterborgherpark waar de wedstrijden gespeeld werden. Naast het team van de IJssel Dykes zelf was er een COC-mannenteam (vanuit Men Meet Men) en een team van Cocktail (Asielzoekers en hun maatjes). Een bont gezelschap dat zich warm maakte voor een sportieve strijd om de eer.

Telefoon-contactBinnen de gelederen van de IJssel Dykes en het Cocktail-team kon men tijdens het spel ware voetbaltalenten ontdekken. Het COC-mannenteam bleek minder geroutineerd, maar wel net zo enthousiast. Uiteindelijk werd de competitie met penalty’s beslist in het nipte voordeel van de IJssel Dykes, maar de grote winnaar was het initiatief van deze voetbalavond zelf. De aanwezige spelers en supporters genoten van de onderlinge sfeer en saamhorigheid. Het zou niet verbazen wanneer de oude traditie niet terug in de kast gaat en er in 2020 weer een gezamenlijke COC-voetbalmatch te beleven valt. Genoeg tijd voor het mannenteam om flink te gaan oefenen dus!

Telefoon-contactLees meer over andere sportieve activiteiten uit het verleden van COC in Deventer.