Zwolle Pride 2019

Donderdag 29 augustus (Symposium – Opening – Kick-Off-Party)

Vrijdag 30 augustus (ExpositieMiss Travestie Overijssel 2019)

Zaterdag 31 augustus (Pride ParadeMarktPride Mainstage)

Zondag 1 september (Transgender Rendez-Vous)

Voor de eerste keer organiseert Zwolle op 31 augustus 2019 een heuse Pride. De dagen voorafgaand zijn er ook diverse activiteiten in de stad. Op de website over Zwolle Pride zijn alle activiteiten en locaties te vinden.

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Zwolle Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in het bijzonder, waar ook ter wereld. Zwolle Pride moet een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi! 

In lijn der verwachtingen komen duizenden bezoekers naar Zwolle om het 3 dagen durende evenement bij te wonen. Een evenement waar een scala aan kleine, en grote evenementen georganiseerd zullen worden op het gebied van kunst, cultuur, sport, religie, educatie, voorlichting, dans, theater en uiteraard uitgaan.

Het hoogtepunt zal zijn, de City Parade dwars door de historische binnenstad van Zwolle heen, waar amusement en inhoud samenkomen tot een bruisend en kleurrijk spektakel.

Wij als organisatie hopen jullie allemaal in grote getale te mogen ontvangen in onze prachtige stad Zwolle. Zwolle een tolerantie stad, een mooie stad en een stad die iedereen omarmt!