Vrouw Uit De Kast

Vrouw uit de kast is het netwerk voor vrouwen met lesbische en biseksuele gevoelens in een heterorelatie én voor vrouwen die om andere redenen worstelen met hun geaardheid. 

De drijvende kracht achter Vrouw uit de kast is Diana Arkeveld. Op haar 20werd zij verliefd op Anna, een prachtige vrouw. Niet snel daarna trouwde Diana met een man. In haar tweede heterohuwelijken kwam ze er achter dat zij, op deze manier, nooit echt gelukkig kon worden. Het inspirerende verhaal van Diana is hier te lezen. Ze schrijft over haar twaalf jaar in de kast, haar coming out en de periode hierna. Vrouw uit de kast is een veilige plek waar vrouwen gratis de blogs kunnen lezen en steun en herkenning kunnen vinden.

Vrouw uit de kast coacht vrouwen met lesbische of biseksuele gevoelens in een heterorelatie. Ze coacht vrouwen die ineens verliefd worden op een vrouw, vrouwen die zijn gaan twijfelen over hun geaardheid (ben ik hetero, biseksueel of lesbisch) en vrouwen die op een andere manier worstelen met hun geaardheid.

De coaching is gericht op het bieden van een luisterend oor (dit kan ook anoniem), het duidelijk krijgen van de denkbeelden en patronen en (praktische) ondersteuning tijdens het proces. Door het in kaart brengen van de denkbeelden en patronen ontdekken vrouwen waarom ze zo lang in de kast hebben gezeten of nog zitten. Door hiermee aan de slag te gaan ontdekken de vrouwen wie zij nu precies zijn en hoe zij hun leven (verder) willen indelen. Ze kunnen na de begeleiding met liefde en met minder oordeel naar zichzelf en hun gedachten en verlangens kijken.

Diana wordt geregeld als spreker geboekt. Zij geeft lezingen waarin haar verhaal is gekoppeld aan de thema’s onafhankelijkheid, (ver)oordelen, anders zijn, vertrouwen en je hart durven volgen.

Ook zorgt zij voor bewustwording bij zorgprofessionals zoals huisartsen, psychologen, praktijkondersteuner en coaches door het geven van verdiepingslessen omtrent coming out in een heterorelatie.