Dansvoorstelling

zondag 3 november 2019

Bibliotheek Centrum (Stromarkt 18 te Deventer) – aanvang 16.00 uur – inloop vanaf 15.30 uur (Regenboogfilm komt deze middag te vervallen)

Manab, danser van Nepal: Liefde heeft vele mooie gezichten

Op zondag 3 november zal in de theaterzaal van de nieuwe Bibliotheek Centrum (Stromarkt 18 te Deventer) een speciale Dansvoorstelling worden gehouden. De Nepalese danser Manab zal middels dans zijn verhaal als homoseksuele man in Nepal vormgeven. De voorstelling is gratis toegankelijk, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld en zal gaan naar de Stichting El Mundo. De reguliere Regenboogfilmmiddag zal deze keer komen te vervallen.

Omdat Manab Tamang Thing van zijn ouders niet naar school mocht, verliet hij op dertienjarige leeftijd zijn geboortedorp en vertrok richting Kathmandu. Zijn eerste optreden als danser op de nationale tv werd een succes. Manab voelde zich zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot jongens. Wiel Palmen van Stichting El Mundo heeft het verhaal van Manab bewerkt tot een dansvoorstelling.