Filmtip: Judy (Zutphen)

vrijdag 10 januari 2020

Luxor Filmtheater – Houtmarkt 64 te Zutphen
Op 10, 12 en 14 januari; diverse aanvangstijden

Vrijdag 10 januari – 17.00 uur

Zondag 12 januari – 20.00 uur

Dinsdag 14 januari – 20.00 uur

Judy (Groot Brittannië 2019)
Renée Zellweger is de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.


Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. (Drama; 118 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Judy’ via deze link.