Informatiebijeenkomst SYCF

COC Deventer organiseert zondagmiddag 26 januari voorafgaand aan de Zondagmiddagsalon in de Vrijmetselaarsloge (Rijkmansstraat 10 te Deventer) een tweede informatiebijeenkomst over “Support Your Chosen Family” (SYCF).

Het initiatief SYCF richt zich op (oudere) lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die bijvoorbeeld weinig familie in de buurt hebben of die niet zo veel contacten hebben in hun directe woonomgeving. Juist met het ouder worden komen dan vragen als: met wie kan ik leuke dingen doen, eens samen naar de film, een wandeling maken, samen eten. Wie kan ik dingen toevertrouwen? Wie kan er even sinaasappels voor me kopen als ik met griep in bed lig?

Voor dat soort dingen heb je een netwerk van fijne mensen nodig. Mensen die over en weer voor elkaar klaar staan. Een soort familie, maar dan met familieleden die je zelf kiest, een ‘chosen family’! Vraag is dan ook niet, wie er geen ‘gekozen family’ wil, eerder hoe je die leuke mensen ontmoet nu je nog actief en mobiel bent.

SYCF is geen initiatief van alleen COC Deventer, maar wordt landelijk opgezet. Ben jij ook op zoek naar een ‘gekozen familie’-groep, kom dan op 26 januari naar onze bijeenkomst. Ook kan je altijd mailen naar: 50plus@cocdeventer.nl

Hopelijk zien we je op 26 januari,

De initiatiefgroep SYCF

Lucas Geerling, Germaine van Riggelen, Sienie Musters, Charles Felix