Levenslicht bij EHC

Etty Hillesum Centrum – Roggestraat 3 te Deventer
Kunstwerk te zien van 22 januari t/m 2 februari tussen 19.00 en 22.00 uur. Voorlezen van de namen op maandag 27 januari vanaf 19.30 uur – Toegang gratis

Van 22 januari tot 2 februari zal ‘s avonds tussen 19.00-22.00 uur op het pleintje in de Roggestraat bij het EHC Levenslicht te zien zijn. Levenslicht is een kunstwerk dat is ontwikkeld door Daan Roosegaarde en zijn team. Met 104.000 lichtgevende herdenkingsstenen (gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland) staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holocaust.

Na een landelijke onthulling wordt in elke betrokken gemeente een deel van de stenen tentoongesteld. In het donker ‘ademen’ de stenen in licht en symboliseren daarmee dat de herinnering aan de slachtoffers in leven moet blijven. Daan Roosegaarde: “Het is geen traditioneel statisch monument waarin de mens puur een observant is. Dit tijdelijke kunstwerk vraagt om participatie: jij bent onderdeel van het verhaal.” Meer info vind je hier.

Op maandag 27 januari worden vanaf 19.30 uur in het Etty Hillesum Centrum de 400 namen voorgelezen van de uit de gemeente Deventer omgekomen joden. Meer dan 20 Deventenaren, waaronder de burgemeester, maar ook leerlingen en betrokkenen zijn gevraagd om deze namen te lezen. Ook zal het Jiddisch koor Lechayim uit Deventer drie liederen ten gehore brengen. Toegang is gratis. Meer info vind je hier.

Aanmelden via administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Meer informatie over deze avond is te vinden via de website van het EHC.