Opening Expositie Queer geannuleerd

vrijdag 20 maart 2020

Update: deze activiteit op vrijdag 20 maart is geannuleerd. Er zal binnenkort een nieuwe datum volgen.

OC Het Anker – Voorsterweg 36 te Zwolle (Telefoon: 038-4212366)

Klik hier voor routebeschrijving (ruim parkeergelegenheid en 8 minuten lopen vanaf NS halte Stadshagen).

Wij zien u graag vrijdag 20 maart a.s. In verband met reserveringen vragen wij u zich aan te melden voor de programma onderdelen via deze link. De uitnodiging kan ook gedownload worden via deze link.

 QUEER! ‘Voor mij hoeft het niet meer’

Aan de slag met zelfmoordpreventie onder lhbti-ers

Hoe is het om erachter te komen dat je transgender, biseksueel, gay of bijvoorbeeld drag bent? En dacht je wel eens: voor mij hoeft het niet meer?

Op vrijdag 20 maart vragen we aandacht voor lhbti-ers die al heel jong moeten dealen met angst voor afwijzing, daadwerkelijke uitsluiting, problemen met familie, verlies van vrienden en vooral de worsteling om jezelf te accepteren. Zij denken 5x vaker aan zelfmoord dan anderen en doen ook 4x vaker een poging.

We openen deze dag de foto-expositie QUEER! Hiervoor is 113 Zelfmoordpreventie in gesprek gegaan met lhbti-ers tussen de 18 en 65 jaar uit de regio’s Zwolle, Deventer en de Achterhoek. Zij vertellen hoe het is om in de huidige maatschappij uit de kast te komen. Hoe reageerde de omgeving op je coming out en wat is jouw boodschap aan anderen? Fotografe Marjolein Annegarn legde het vast.

Na de opening van de foto-expositie volgt een interactieve talkshow. We hebben een aantal interessante gastsprekers gevraagd deel te nemen aan deze talkshow. 

Naderhand is er ruim de gelegenheid voor ontmoeting en napraten met tevens mogelijkheid voor deelname aan een buffet. 

De huis DJ’s van de Blije Borrel, ‘Het Recreatieteam’ verzorgen de muzikale ondersteuning tijdens het buffet en aansluitend de Blije Borrel.

Dagprogramma:

13.30 – 14.30 uur: Inloop

14.30 – 15.30 uur: Opening foto-expositie: QUEER!

15.30 – 17.00 uur: Interactieve sessie QUEER! ‘Voor mij hoeft het niet meer’

17.30 – 19.30 uur: Buffet 

19.30 – 21.00 uur: Blije Borrel

Dit project en deze dag is een initiatief van COC Zwolle, COC Deventer, COC Twente Achterhoek, 113 Zelfmoordpreventie, GGD IJsselland, Deltion College, Stichting Verscheurd en de gemeente Zwolle; en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Tags: