Kunstlezing: Moderne Nomaden geannuleerd

woensdag 22 april 2020

UPDATE – Deze bijeenkomst is geannuleerd en zal op een latere datum worden gepland.

Bibliotheek Deventer Centrum – Stromarkt 18 te Deventer
Bijeenkomst vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur) – Entree € 7,50
Gastspreker en gespreksleider: Rob Smolders (www.altijdvandaag.nl)
Aanmelden en betaling binnenkort mogelijk via Bibliotheek Deventer. Kaarten zijn ook op de avond zelf te koop. Bekijk ook de Flyer van de serie Kunstlezingen

Onder de gezamenlijke naam ‘Beelden van onze tijd’ worden ook in 2020 onder leiding van Rob Smolders weer vier ontmoetingen met kunst en kunstenaars georganiseerd. Op woensdag 22 april is de tweede lezing, met als thema ‘Moderne Nomaden’. De lezingenreeks wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Deventer en sluit aan bij de maandthema’s. Net als het COC vindt de bibliotheek maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

U dient zich aan te melden en ook te betalen voor elke lezing afzonderlijk. Meer informatie is binnenkort te vinden via de website van Bibliotheek Deventer.

Moderne nomaden: verbeeldingen van mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en armoede

Het vluchtelingenprobleem is niet van recente datum. Door de geschiedenis heen raken bevolkingsgroepen ontheemd omdat hun middelen van bestaan worden afgepakt en zij zelf worden bedreigd. Het onderwerp van de moderne nomade die met het weinige wat hij mee kan nemen zijn toevlucht zoekt tot veiliger oorden, is in de kunst niet onopgemerkt gebleven. Lopend, varend in gammele bootjes of wachtend voor een grens of asielkantoor: het is aangrijpend in beeld gebracht.

Afbeelding: Miriam Londono – Fugitivos