Filmtip - Portrait de la Jeune Fille en Feu (with English Subtitles)

woensdag 28 oktober 2020

Filmtheater MIMIK – Achter de Muren Vispoort 10 te Deventer

Woensdag 28 oktober – 20.40 uur

France 1770. Portrait painter Marianne is commissioned to paint the wedding portrait of Héloïse, a reluctant bride-to-be. The painting must be done in secret, and so Marianne observes her by day and paints by night. Intimacy and attraction grow between the two women but their freedom is short-lived. The winner of both the Queer Palm and Best Screenplay at Cannes 2019, the latest work from Sciamma (Girlhood) is intelligent, sensuous and passionate.

Portrait de la Jeune Fille en Feu (Frankrijk, 2019)

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt schilder Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt. (Drama; 119 minuten)

Het is mogelijk kaarten te kopen en te reserveren via deze link.

Meer informatie over Filmtheater MIMIK is te vinden via deze website