Kunstlezing: Moderne Nomaden

woensdag 14 oktober 2020

Bibliotheek Deventer Centrum (Theaterzaal) – Stromarkt 18 te Deventer
Bijeenkomst vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur) – Entree € 7,50
Gastspreker en gespreksleider: Rob Smolders (www.altijdvandaag.nl)
Vooraf aanmelden verplicht (maximaal 15 personen) via Bibliotheek Deventer.

Onder de naam ‘Beelden van onze tijd’ worden in 2020 onder leiding van Rob Smolders ontmoetingen met kunst en kunstenaars georganiseerd. 

De lezingenreeks is een samenwerking van COC en de Bibliotheek Deventer. Net als het COC vindt de Bibliotheek Deventer maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

In verband met de Corona-maatregelen is er in de Theaterzaal plaats voor 15 personen. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Een kaartje voor deze lezing kost €7,50. 

U dient zich aan te melden en ook te betalen voor elke lezing afzonderlijk. Meer informatie is te vinden via de website van Bibliotheek Deventer.

Moderne nomaden: verbeeldingen van mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en armoede

Het vluchtelingenprobleem is niet van recente datum. Door de geschiedenis heen raken bevolkingsgroepen ontheemd omdat hun middelen van bestaan worden afgepakt en zij zelf worden bedreigd. Het onderwerp van de moderne nomade die met het weinige wat hij mee kan nemen zijn toevlucht zoekt tot veiliger oorden, is in de kunst niet onopgemerkt gebleven. Lopend, varend in gammele bootjes of wachtend voor een grens of asielkantoor: het is aangrijpend in beeld gebracht.

Afbeelding: Miriam Londono – Fugitivos