Mr. Senior Pride 2020: Ralph Kleinbussink

Tijdens de Nationale Roze Ouderendag, op maandag 26 oktober 2020, werd bekend gemaakt wie zijn gekozen tot Mr en Mrs Senior Pride 2020. Ralph Kleinbussink, die voor COC Deventer actief is, mag zich vanaf nu Mr Senior Pride noemen en Lenie van Breda is de Mrs Senior Pride 2020. De verkiezing is georganiseerd door Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland.

Mr Senior Pride 2020: Ralph Kleinbussink 

In 1977 gaf Ralph als HAVO-scholier (onder de schuilnaam Stephan Jansen) een interview over het COC in Deventer. Vanaf dat moment is hij actief binnen COC Deventer. Hij trad vroeger al graag op de voorgrond en was te zien en horen bij diverse optredens, feesten en voetbalevenementen van de vereniging. Binnen het COC zat hij in de werkgroep AIDS en gaf hij – samen met de GGD – Hiv voorlichtingen. Hij deed optredens met de ‘SOA-sisters’ om op ludieke wijze aandacht voor HIV en AIDS te vragen. Daarnaast was hij in 1992-1993 actief als secretaris binnen COC Deventer.

Ook binnen de Roze 50+ ambassadeurs valt Ralph op. Hij is enthousiast, authentiek en brengt veel humor en gezelligheid mee. Hij weet op die manier mensen te enthousiasmeren voor activiteiten die we organiseren om meer bewustwording te creëren voor de (oudere) LHBTI-er. Hij doet dat door op pad te gaan en erover te vertellen. Hij is zo ontwapenend dat iedereen hem mag. Een directeur van een zorginstelling kan niet weigeren om met Ralph in gesprek te gaan over de Roze Loper. En daardoor heeft hij al flink wat zorg- en welzijnsinstellingen zover gekregen dat men aandacht gaat besteden aan roze ouderen. En wat ons betreft verdient hij zelf ook de aandacht voor wat hij heeft bereikt. Daarom zijn we heel blij dat hij nu de titel krijgt van Mr Senior Pride!

Lees het hele artikel via de website van ANBO.nl

Zondag 1 november wordt een interview met Ralph Kleinbussink uitgezonden op de Roze Golf (van 22.00 tot 22.30 uur). Het interview is daarna ook via deze link te beluisteren.

Lees de tekst van het artikel over Ralph Kleinbussink uit De Stentor (31 oktober 2020)

Lees het artikel over Ralph Kleinbussink uit Deventer Post (4 november 2020)

Lees ook meer over de uitreiking van de Award aan Ralph Kleinbussink via deze Blog op DrostEffect

Tags: