75 jaar COC + 25 jaar Pride

In 2021 vieren het COC en Pride Amsterdam beide een jubileum. Het COC werd in 1946 opgericht als de Shakespeare Club en in 1996 trok voor het eerst een parade van boten door de Prinsengracht. Samen zijn beide jubilea goed voor 100 jaar diversiteit. En alsof dat nog niet genoeg reden voor een groots feest is, vieren we ook nog de jubilea van de Pride Walk (10 jaar), Openstelling Burgerlijk Huwelijk (20 jaar), EuroPride (30 jaar) en herdenken we dat 50 jaar geleden op de Dam voor het eerst een krans gelegd werd voor vervolgde en vermoorde homo’s in WOII.

Dat mogen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op dit moment zijn we met de andere organisatie in overleg hoe we dit bijzondere jaar gezamenlijk kunnen vormgeven. Uiteraard zijn we daarbij afhankelijk van de maatregelen rondom ‘het virus’, maar ondertussen putten we hoop uit het goede nieuws rondom het Pfizer vaccin. Heb je leuk een idee? Laat het ons weten.

Fotoboek Pride 25 jaar

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Pride Amsterdam zal er een foto expositie komen waarin alle hoogtepunten vanaf 1996 te zien zullen zijn en waarmee we herinneringen gaan ophalen. Heb jij in jouw archief een mooie, bijzondere, emotionele, grappige of sexy foto die niet mag ontbreken in deze tentoonstelling, stuur het dan op naar 25jaar@pride.amsterdam

Van alle inzendingen maken we een grote overzichtstentoonstelling die gedurende een maand te zien zal zijn. Daarnaast komen er tijdens Pride 25 grote reclamezuilen op het Stoperaplein met op elk de meeste bijzondere c.q. typerende foto’s van dat jaar. Tot slot zullen we van de foto’s een mooi boek maken. Een collectors item en must have voor elke Pride fan. Als een van jouw foto’s wordt uitgezocht krijg jij van ons zo’n boek cadeau.