Plek voor LHBTI-jongeren in Zutphen

Er zijn voor LHBTI-jongeren in Zutphen te weinig plekken om elkaar te ontmoeten. Sterker nog, ze zijn er eigenlijk niet. Tot nu. Een groep jonge LHBTI’ers zet de schouders onder een maandelijkse bijeenkomst: Young Pride Zutphen. ,,Sommige onderwerpen zijn lastig om met heterovrienden te bespreken.”

Op initiatief van de burgemeester

Nadat burgemeester Annemieke Vermeulen de resultaten van het onderzoek onder LHBTI-jongeren kreeg, nam ze contact op met jongerenwerkplaats Walhallab. ,,Ze vroeg ons of wij een plek konden bieden voor deze jongeren. Er bleek een grote behoefte te zijn om samen te komen’’, zegt Vincent Draaijer van Walhallab.

,,We zijn op dat moment gelijk in actie gekomen en hebben wat jongeren benaderd die al bij Walhallab kwamen met de vraag of zij hierbij wilden helpen. Vanaf dat moment ging het snel. Wij bieden een veilige plek, waar de jongeren zelf maandelijks een ontmoetingsplek kunnen creëren.’’

Het hele artikel door Merten Simons verscheen op 10 april 2021 als Premiumberciht in De Stentor . De tekstuele versie is ook als pdf-bestand te downloaden.

De eerste bijeenkomst in Walhallab is op woensdag 14 april van 17.00 tot 21.00 uur. |Meer informatie over de bijeenkomst en hoe je je daarvoor kunt aanmelden is via deze link te vinden.

Tags: