Het Deventer Nieuws in regenboogkleuren

De editie van Huis-aan-huis-krant Het Deventer Nieuws had in week 26 een opvallende voorkant. Het logo en ook de hele voorkant was in regenboogkleuren. Daarmee wil de krant uitdragen de LHBTI-gemeenschap te steunen. Hieronder is een deel van de tekst van de voorkant te lezen:

Love is Love

Ook Het Deventer Nieuws steunt en komt op voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Op wie je verliefd wordt, is iets dat alleen jou aangaat. Bovendien kun je er niets aan doen. Het overkomt je. Mannen kunnen van mannen houden en vrouwen van vrouwen. En als je je als man niet thuis voelt in je eigen lichaam en een vrouw wilt worden, of juist andersom, dan kun je daar ook niets aan doen. Als mensen daarom worden gediscrimineerd, maakt ze dat enorm machteloos. Zeker als de overheid er niet tegen optreedt of die achterstelling juist bevordert.

Bekijk de speciale editie via deze link.

De website van Het Deventer Nieuws is te vinden via www.hetdeventernieuws.nl