Filmtip - Supernova

donderdag 22 juli 2021

Gigant Filmtheater – Nieuwstraat 377 te Apeldoorn – 16.20 uur en 20.00 uur (meer informatie via de website van Gigant)

Mimik Filmtheater – Achter de Muren Vispoort 8-10 te Deventer – Vanaf 22 juli (meer informatie via Mimik)

Luxor Filmtheater – Houtmarkt 64 te Zutphen – 20.00 uur (meer informatie via de website van Luxor)

Supernova (Verenigd Koninkrijk 2020)
Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.
(Documentaire; 85 minuten)

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.

Tags: