Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 13 november 2015

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Doe mee aan de speciale Poll of

bekijk de vacatures op onze website!!

Roze Activiteiten
---
monica

Thema: Hoe Cees Monica werd

Themamiddag Diversiteit 

Dinsdag 24 november van 16.00 tot 17.30 uur - Vrij entree voor iedereen!!

Saxion Deventer DO.07 – Handelskade 75 te Deventer

I.s.m. Diversiteitswerkgroep, Saxion Innovatieteam & Deventer Regenboogstad

Themamiddag Diversiteit Talkshow + Discussie + Exposities

Hoe Cees Monica werd

Over wat er komt kijken bij hét transvrouw zijn én over de genetische basis van seksuele geaardheid

O.l.v. Drs. Asha ten Broeke (Wetenschapsjournalist)

Maaike Sips (Journalist en auteur ‘Monica mijn Vader’)

Monica Sips (Maaike’s Transseksuele vader)

Cees Sips is 67 wanneer hij besluit om zich te laten opereren tot Monica en voor zijn dochters uit de kast te komen. Monica vertelt wat er allemaal bij zo’n transitie van een mannenlijf naar een vrouwenlijf komt kijken, hoeveel moed er voor nodig is, maar ook hoezeer de opluchting zegeviert.

Maaike vertelt over het herijken van haar begrip over een macho-vader tot een vriendelijk vrouwelijk mens. Hoezeer ze nu pas begrijpt waarom haar vader zich altijd met haar kleding bemoeide maar verder niet geïnteresseerd was in haar pubersores.

Volgens moleculair geneticus Bocklandt wordt je seksuele identiteit voor 50 % door je genen bepaald en de andere 50% door omgevingsfactoren. Ten Broeke interviewt Bocklandt over de stand van zaken in het langzaam voortschrijdend onderzoek naar de vraag hoe komt het dat er hetero’s bestaan? Asha weet zelf alles over de vraag zijn wij allen Bi?

---
Film op Vrijdag

Geen Roze Film op Eerste Vrijdag

Laatste Vrijdag Film blijft wel

Helaas zal wegens gebrek aan belangstelling per 1 december gestopt worden met het vertonen van films op de eerste vrijdag van de maand. Wel blijft de werkgroep Film & Boek doorgaan met het aanschaffen van nieuwe vrouwenfilms op DVD voor de Roze Kast. Natuurlijk worden op de laatste vrijdag van de maand nog wel Roze Films geprogrammeerd, waarbij iedereen van harte welkom is!

Op vrijdag 27 november staat de film Cuatro Lunas op het programma (aanvang 20.00 uur). In december valt de laatste vrijdag op Eerste Kerstdag en dan is de bibliotheek gesloten (Roze Film komt dan te vervallen). Vanaf januari 2016 zijn er wel weer nieuwe films!!

---
muziek

Collectebus geleegd

Opbrengst voor 'Stop AIDS now'

De collectebus die achter de bar van het voormalige COC-café in Deventer stond is deze week geleegd. De inhoud bestond grotendeels uit kleine munten die als fooi in deze bus waren gedeponeerd. Toch is al met al het mooie bedrag van € 76,60 binnen gebracht en daarvoor mogen de bezoekers van café Face It/Fabulous hartelijk worden bedankt. Het bedrag is inmiddels overgemaakt op de rekening van Stop Aids Now.

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Singletjesdag met DJ Sjors

zondag 22 november - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu iedere vierde zondagmiddag, dus op 22 november!! De locatie is De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. DJ-Sjors zal plaatjes draaien, dus je kunt zoeken in de bakken met oude singletjes uit het COC-café (jaren ’70, ’80 en ’90). Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Perfect Obedience (Mexico 2014)

Dinsdag 24 november: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

De 13-jarige Julian zal op een streng katholiek seminarie klaargestoomd worden tot priester. Het doel van de opleiding is het bereiken van de perfecte gehoorzaamheid, aan God en aan het gezag van de kerk-hiërarchie. Maar de schijn van orde en deugdzaamheid blijkt een dun laagje vernis.
(Drama; 99 minuten)

---
Film op vrijdag

Roze Film op Vrijdag

Cuatro Lunas (Mexico 2014)

Vrijdag 27 november: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

COC-leden ontvangen gratis koffie/thee bij Koek&Boek in de Openbare Bibliotheek

Na afloop gezellige nazit vanaf ± 21.45 uur bij Hans & Grietje (Brink 76 te Deventer)

We zien een elf jaar oude jongen die worstelt met de aantrekkingskracht die hij ervaart voor zijn neef. Twee voormalige jeugdvrienden komen elkaar weer tegen en beginnen een stiekeme relatie. Dat wordt ingewikkeld als een van hen bang is dat de buitenwereld er achter komt. Twee andere mannen hebben al jaren een prima relatie, toch wordt die op de proef gesteld als er zich een derde aandient. Een oude familieman raakt geobsedeerd door een jonge mannelijke prostituee en zoekt naar geld om zich een ervaring met hem te veroorloven.
(Drama; 110 minuten)

---
Amagayus

Roze Uitgaanstip - AmaGayUs 

Loungecafé voor LHBT

Vrijdag 27 november: 21.00 uur in Discotheek Lucky (Marsweg 8E te Rijssen)

In het hart van Overijssel in discotheek Lucky houdt AmaGayUs opnieuw café op vrijdag 27 november 2015 vanaf 21.00-00.30 uur. Lesbiennes, homo’s, bi’s en Transgenders uit heel Overijssel en omstreken zijn weer van harte welkom. De entree is gratis. Ingang via de linkerzijde van discotheek Lucky.

Like onze  facebookpagina  om op de hoogte te blijven! Voor meer informatie kun je contact opnemen 06-53111229.

---
Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gemoedelijke middag voor vrouwen

zondag 29 november De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

Let op: De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is, vanaf november 2015. Bovendien is de locatie gewijzigd: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 29 november 2015 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een gemoedelijke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. De Ladies Lounge start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

de leeuw

Roze Theatertip - Paul de Leeuw

Zingen zolang het duurt!

woensdag 9 december - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 25,50

dinsdag 15 december - Aanvang 20.00 uur 

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 te Deventer 

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 26,50

Men's Club

Men Meet Men (nieuwe locatie!)

Let op: Andere dag, tijd en plek

Vrijdag 11 december: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Vanaf december verhuist de Men’s Club Men Meet Men naar een andere locatie. Bovendien gaan ook de dag en de tijden veranderen. Op vrijdag 11 december (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de eerste keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). De ruimte in De Hip bleek toch niet zo geschikt en aangezien er al een goede band is opgebouwd met de mensen achter De Fermerie was deze locatie een logische keuze. Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. Om voor meer spreiding van de maandelijkse activiteiten te zorgen gaat de MMM naar de tweede vrijdagavond.

Voor de rest zullen we de avond als vanouds inrichten. De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

Berlin

Roze Tip - Berlijn Jaren '30

In het kader van het Brecht Festival

Vrijdag 11 december: 20.00 tot 23.00 uur in de Deventer Schouwburg

Kaarten € 15,00 - verkoop via de Deventer Schouwburg

met o.a. Dolly Bellefleur, Stephan Sanders en Theatergroep Flint

songfestival

Nationaal COC Songfestival

Liedjesfeest in Nijmegen

Zaterdag 12 december - Concertzaal 'De Vereeniging' vanaf 20.00 uur

Deelnemers van COC Deventer: Marco & Band met 'Andersom'

Het festival wordt vanaf 20.00 uur gehouden in Concertzaal ‘De Vereeniging’ in Nijmegen (Keizer Karelplein). Aansluitend vindt in POPpodium ‘Doornroosje’ de afterparty plaats. Inmiddels is de kaartverkoop gestart.

Second Sunday

Second Sunday: Ruurlo

Rondwandeling voor vrouwen

Zondag 13 december 2015. Vanaf 11.30 uur NS-station Ruurlo (Arriva)

Meer informatie: Els (06-22616727)

Zondag 13 december organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Ruurlo. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Ruurlo (Arriva). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij dit station eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

tantra

Tantra voor Mannen

Een andere kijk op seksualiteit, intimiteit en contact

Donderdag 17 december - De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - 19.30 uur

Helaas dames, alleen voor mannen. Opgeven vóór 14 december via Men Meet Men.