Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 26 november 2015

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Doe mee aan de speciale Poll of

bekijk de vacatures op onze website!!

Roze Activiteiten
---
vlag

Deventer Regenboogstad

Vrijdag 27 november

Van 17.00 tot 19.00 uur in de Openbare Bibliotheek (Brink 70 te Deventer)

De gemeente Deventer blijft zich inzetten voor de verdere emancipatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgender (LHBT). De gemeente is Regenboogstad, wat inhoudt dat er geld beschikbaar is van het Rijk voor dit doel. De gemeente draagt bij met menskracht om acties en doelen uit te voeren. Vanuit het Rijk is in totaal 50.000 euro beschikbaar tot en met 2017.

Op 27 november 2015 praat de Gemeente Deventer met een divers publiek over dit thema. Het programma van de bijeenkomst “Seksuele diversiteit in relatie tot de etniciteit” is open voor organisaties, afgevaardigden van groepen/verenigingen/stichtingen, en persoonlijk betrokken en geïnteresseerden.

Op deze middag wil de Gemeente Deventer graag samen met een zo divers mogelijk publiek van gedachten wisselen over hoe wij het thema “seksuele diversiteit in relatie tot de etniciteit” op de lokale agenda kunnen plaatsen. Gemeente Deventer heeft mede samen gewerkt en ondersteuning verleend bij het tot stand komen van het boek "Turkse Lesbiennes".

Om de positie van Turkse lesbische vrouwen te verbeteren verzamelde Stichting Katilim 15 verhalen van vrouwen in een publicatie, gebundeld in het boek "Turkse Lesbiennes"

Het programma ziet als volgt uit:

• 1. Welkom door Jan Jaap Kolkman, wethouder gemeente Deventer

• 2. Inleiding door Zeki Arslan over “de seksuele diversiteit in relatie tot de etniciteit en toelichting op het project

• 3. Film

• 4. Plenaire discussie in de zaal

• 5. Afsluiting met een receptie

---
Film op vrijdag

Roze Film op Vrijdag

Cuatro Lunas (Mexico 2014)

Vrijdag 27 november: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

COC-leden ontvangen gratis koffie/thee bij Koek&Boek in de Openbare Bibliotheek

Na afloop gezellige nazit vanaf ± 21.45 uur bij Hans & Grietje (Brink 76 te Deventer)

We zien een elf jaar oude jongen die worstelt met de aantrekkingskracht die hij ervaart voor zijn neef. Twee voormalige jeugdvrienden komen elkaar weer tegen en beginnen een stiekeme relatie. Dat wordt ingewikkeld als een van hen bang is dat de buitenwereld er achter komt. Twee andere mannen hebben al jaren een prima relatie, toch wordt die op de proef gesteld als er zich een derde aandient. Een oude familieman raakt geobsedeerd door een jonge mannelijke prostituee en zoekt naar geld om zich een ervaring met hem te veroorloven.
(Drama; 110 minuten)

---
Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gemoedelijke middag voor vrouwen

zondag 29 november De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

Let op: De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is, vanaf november 2015. Bovendien is de locatie gewijzigd: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 29 november 2015 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!! De entree is gratis, maar een vrije gift voor hapjes en organisatie is natuurlijk altijd welkom!

---
Amagayus

Roze Uitgaanstip - AmaGayUs 

Loungecafé voor LHBT

Vrijdag 27 november: 21.00 uur in Discotheek Lucky (Marsweg 8E te Rijssen)

In het hart van Overijssel in discotheek Lucky houdt AmaGayUs opnieuw café op vrijdag 27 november 2015 vanaf 21.00-00.30 uur. Lesbiennes, homo’s, bi’s en Transgenders uit heel Overijssel en omstreken zijn weer van harte welkom. De entree is gratis. Ingang via de linkerzijde van discotheek Lucky.

Like onze  facebookpagina  om op de hoogte te blijven! Voor meer informatie kun je contact opnemen 06-53111229.

---
Berlin

Roze Tip - Berlijn Jaren '30

In het kader van het Brecht Festival

Vrijdag 11 december: 20.00 tot 23.00 uur in de Deventer Schouwburg

Kaarten € 15,00 - verkoop via de Deventer Schouwburg

met o.a. Dolly Bellefleur, Stephan Sanders en Theatergroep Flint

Actie!! COC Deventer geeft tien vrijkaartjes weg aan COC leden voor deze voorstelling!! Meld je aan bij films@cocdeventer.nl en de eerste tien aanmelders kunnen gratis naar deze avond.

In het kader van het Brecht Festival 2015

met o.a. Dolly Bellefleur, Stephan Sanders en Theatergroep Flint

Over deze avond Theatergroep Flint (anti-fascistische Brecht-liederen), de cabaretière Dolly Bellefleur, de pianist Kees van Zantwijk, het close harmoniekoor Und Jetzt Weiter, Stephan Sanders en de DJ Jeroen Diepenmaat maken een reconstructie van een feestavond, zoals die in de jaren ’30 in Berlijn werd gehouden.

Bertolt Brecht maakte in de jaren ’30 deel uit van een culturele opbloei van Berlijn, die door de opkomst van het fascisme onder zware druk kwam te staan. Het nachtleven bruiste, maar de fascisten stonden om de hoek om de joden, de homo’s en de zigeuners uit de feestvierders te vissen en af te voeren naar kampen. In de musical ‘Cabaret’ zegt een homo: ‘Het is dansen op de vulkaan’. De jaren ’30 in Berlijn, de marginalisering en vervolging van culturele minderheden, is een schrikbeeld.

De avond wordt georganiseerd in het kader van het gemeentelijke Regenboogbeleid. Hierbij staat diversiteit en anders-zijn (jezelf zijn) centraal. Het verschil tussen de mensen en subgroepen moet echter niet gepaard gaan met verschillen in kansen en rechten.

---
Men's Club

Men Meet Men (nieuwe locatie!)

Let op: Andere dag, tijd en plek

Vrijdag 11 december: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Vanaf december verhuist de Men’s Club Men Meet Men naar een andere locatie. Bovendien gaan ook de dag en de tijden veranderen. Op vrijdag 11 december (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de eerste keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). De ruimte in De Hip bleek toch niet zo geschikt en aangezien er al een goede band is opgebouwd met de mensen achter De Fermerie was deze locatie een logische keuze. Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. Om voor meer spreiding van de maandelijkse activiteiten te zorgen gaat de MMM naar de tweede vrijdagavond.

Voor de rest zullen we de avond als vanouds inrichten. De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---
Film op Vrijdag

Geen Roze Film op Eerste Vrijdag

Laatste Vrijdag Film blijft wel

Helaas zal wegens gebrek aan belangstelling per 1 december gestopt worden met het vertonen van films op de eerste vrijdag van de maand. Wel blijft de werkgroep Film & Boek doorgaan met het aanschaffen van nieuwe vrouwenfilms op DVD voor de Roze Kast. Natuurlijk worden op de laatste vrijdag van de maand nog wel Roze Films geprogrammeerd, waarbij iedereen van harte welkom is!

Op vrijdag 27 november staat de film Cuatro Lunas op het programma (aanvang 20.00 uur). In december valt de laatste vrijdag op Eerste Kerstdag en dan is de bibliotheek gesloten (Roze Film komt dan te vervallen). Vanaf januari 2016 zijn er wel weer nieuwe films!!

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

de leeuw

Roze Theatertip - Paul de Leeuw

Zingen zolang het duurt!

woensdag 9 december - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 25,50

dinsdag 15 december - Aanvang 20.00 uur 

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 te Deventer 

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 26,50

songfestival

Nationaal COC Songfestival

Liedjesfeest in Nijmegen

Zaterdag 12 december - Concertzaal 'De Vereeniging' vanaf 20.00 uur

Deelnemers van COC Deventer: Marco & Band met 'Andersom'

Het festival wordt vanaf 20.00 uur gehouden in Concertzaal ‘De Vereeniging’ in Nijmegen (Keizer Karelplein). Aansluitend vindt in POPpodium ‘Doornroosje’ de afterparty plaats. Inmiddels is de kaartverkoop gestart.

Second Sunday

Second Sunday: Ruurlo

Rondwandeling voor vrouwen

Zondag 13 december 2015. Vanaf 11.30 uur NS-station Ruurlo (Arriva)

Meer informatie: Els (06-22616727)

Zondag 13 december organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Ruurlo. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Ruurlo (Arriva). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij dit station eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Bolus

ZondagMiddagBorrel 40+

Speciaal voor homo- en bi-mannen

Zondag 13 december 2015. Vanaf 14.00 uur bij 'De Witte Wieven' in Zwiep.

Aanmelding tot 5 december - Organisatie COC Twente -Achterhoek.

Kosten € 10,00 inclusief koffie/thee (2x), Zwiepse bolus en frisdrank (2x).

tantra

Tantra voor Mannen

Een andere kijk op seksualiteit, intimiteit en contact

Donderdag 17 december - De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - 19.30 uur

Helaas dames, alleen voor mannen. Opgeven vóór 14 december via Men Meet Men.

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Tattoo (Brazilië 2014)

Dinsdag 22 december: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

1978, Recife in het Noorden van Brazilië. In de bruisende cabaret en nachtclub ‘Chão de Estrelas’ zet men zich met theater, dans, samba en andere uitbundige uitvoeringen af tegen de repressieve militaire dictatuur. Tattoo is een openhartige en spetterende mix van muziek, dans en glitter en sprankelt van het scherm zoals dat alleen in Brazilië kan. (Drama; 110 minuten)

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Kerstsfeer

zondag 27 december - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu iedere vierde zondagmiddag, dus op 27 december!! De locatie is De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!