Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 8 december 2015

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Bekijk de vacatures op onze website!!

Roze Activiteiten
---
Men's Club

Men Meet Men (nieuwe locatie!)

Let op: Andere dag, tijd en plek

Vrijdag 11 december: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Vanaf december verhuist de Men’s Club Men Meet Men naar een andere locatie. Bovendien gaan ook de dag en de tijden veranderen. Op vrijdag 11 december (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de eerste keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). De ruimte in De Hip bleek toch niet zo geschikt en aangezien er al een goede band is opgebouwd met de mensen achter De Fermerie was deze locatie een logische keuze. Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. Om voor meer spreiding van de maandelijkse activiteiten te zorgen gaat de MMM naar de tweede vrijdagavond.

Voor de rest zullen we de avond als vanouds inrichten. De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---
Berlin

Roze Tip - Berlijn Jaren '30

In het kader van het Brecht Festival

Vrijdag 11 december: 20.00 tot 23.00 uur in de Deventer Schouwburg

Kaarten € 15,00 - verkoop via de Deventer Schouwburg

met o.a. Dolly Bellefleur, Stephan Sanders en Theatergroep Flint

Bonus: Presentatie van het Songfestivallied 'Andersom' van COC Deventer door Marco Mensink & Kees Kuiper

Actie!! COC Deventer geeft tien vrijkaartjes weg aan COC leden voor deze voorstelling!! Meld je aan bij films@cocdeventer.nl en de eerste tien aanmelders kunnen gratis naar deze avond.

In het kader van het Brecht Festival 2015

met o.a. Dolly Bellefleur, Stephan Sanders en Theatergroep Flint

Over deze avond Theatergroep Flint (anti-fascistische Brecht-liederen), de cabaretière Dolly Bellefleur, de pianist Kees van Zantwijk, het close harmoniekoor Und Jetzt Weiter, Stephan Sanders en de DJ Jeroen Diepenmaat maken een reconstructie van een feestavond, zoals die in de jaren ’30 in Berlijn werd gehouden.

Bertolt Brecht maakte in de jaren ’30 deel uit van een culturele opbloei van Berlijn, die door de opkomst van het fascisme onder zware druk kwam te staan. Het nachtleven bruiste, maar de fascisten stonden om de hoek om de joden, de homo’s en de zigeuners uit de feestvierders te vissen en af te voeren naar kampen. In de musical ‘Cabaret’ zegt een homo: ‘Het is dansen op de vulkaan’. De jaren ’30 in Berlijn, de marginalisering en vervolging van culturele minderheden, is een schrikbeeld.

De avond wordt georganiseerd in het kader van het gemeentelijke Regenboogbeleid. Hierbij staat diversiteit en anders-zijn (jezelf zijn) centraal. Het verschil tussen de mensen en subgroepen moet echter niet gepaard gaan met verschillen in kansen en rechten.

Dolly Bellefleur

Dolly Bellefleur

Een stem als een nachtegaal, met make-up als de regenboog, gekleed als een supermodel, haar naam: DOLLY BELLEFLEUR. Het Alter-ego van theaterdier Ruud Douma. Begonnen op de biljarttafel van een plaatselijk café ontpopte het eigengereide zusje van Barbie zich tot een voortvarende vrouw die met haar optredens in één klap afrekent met het aloude travestie-cabaret.
Dolly Bellefleur staat voor kwaliteit, geen play-back, maar eigen zang, geen parodie op vrouwelijke vedettes, maar een eigen stijl.
Of zoals ze zelf zegt: “Ik ben een beauty with brains.”

flint

Theatergroep Flint

Theatergroep Flint, bestaande uit Felix Strategier (zang en accordeon), Susanne Degerfors (cello) en Eddy van Dijken (piano), brengt een prachtrepertoire uit het Interbellum (de periode tussen de twee wereldoorlogen). Geniet van Brecht/Eissler, Comedian Harmonists, maar ook de romantiek van Schubert’s Winterreise. Kortom een bijzondere en uitdagende combinatie: het romantische interbellum!

---
Interview

Oud-voorzitter pleit voor samenvoegen van COC-verenigingen 

Tijdens Interview Roze Golf

Interview met oud-voorzitter Katinka Groothuis

Uitzending van 6 december – Roze Golf (hier terug te beluisteren)

De COC-verenigen in Overijssel moeten meer gaan samenwerken. Daarvoor pleit Katinka Groothuis in een interview met de Roze Golf. ‘Misschien moet je er één verenging van maken, een COC Overijssel.’ Katinka Groothuis was jaren bestuurslid van COC Deventer; sinds 2012 was ze voorzitter. Onlangs is ze gestopt.

Ze constateert dat steeds minder mensen bereid zijn vrijwilligerswerk te doen, terwijl er naar haar idee nog zoveel te doen is. Ze noemt onder meer het geven van voorlichting op scholen. ‘Het lukt ze bij het COC Twente Achterhoek om studenten te werven voor het geven van voorlichting, maar hier gaat dat moeilijk. Waarom zouden de voorlichters uit Enschede ook niet hier naar scholen gaan?’

Katinka Groothuis kan nauwelijks haar ergernis onderdrukken als het gaat om de geringe bereidheid vanuit de homogemeenschap om zich in te zetten voor de acceptatie en emancipatie van homoseksuelen. ‘Er is natuurlijk heel veel bereikt, maar ik heb het idee dat we toch weer achteruit boeren.’

Meer over het inteview is via deze link te lezen.

---
Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag

Draag Paars tegen homofobie

Ieder jaar in december kun je meedoen met Paarse Vrijdag. Op deze dag laten leerlingen en docenten op hun school zien dat ze tegen homofobie zijn: dat iedereen recht heeft een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent.

COC Deventer ondersteunt een veilige sfeer op school actief door gastlessen te verzorgen over seksuele diversiteit. Dit doen we het hele schooljaar door! Mail naar voorlichting@cocdeventer.nl als je gastlessen wil op jouw school.

Meer informatie over Paarse Vrijdag is te vinden via de website van Gay-Straight-Alliance.

 

---
songfestival

Nationaal COC Songfestival

Liedjesfeest in Nijmegen

Zaterdag 12 december - Concertzaal 'De Vereeniging' vanaf 20.00 uur

Deelnemers van COC Deventer: Marco & Band met 'Andersom'. Dit nummer wordt op vrijdag 11 december in een kleine bezetting ook gepresenteerd tijdens het BrechtFestival in de Deventer Schouwburg (Deventer Regenboogstad).

Op zaterdag 12 december wordt in Nijmegen de 21e editie van het Nationaal COC-Songfestival georganiseerd. Net als vorig jaar in Den Bosch heeft ook in 2015 COC Deventer zich als deelnemende vereniging aangemeld. Onze hoop op succes is de groep ‘Marco & Band’ met het nummer ‘Andersom’.

“Andersom” is een liedje over een grijs wolkje dat dagdroomt een regenboog te zijn. Een liedje over jezelf accepteren zoals je bent, maar dan net even anders. Wellicht niet geheel serieus, maar toch met een semi-filosofische ondertoon. De tekst is van Bert Nonkes en de muziek werd gecomponeerd door Kees Kuiper.

Marco Mensink, geen onbekende op het COC Songfestival, laat zich begeleiden door een live band die voor deze gelegenheid samengesteld is uit oude en nieuwe vrienden. Nemans COC Deventer wensen we Marco & Band veel succes!

Het festival wordt vanaf 20.00 uur gehouden in Concertzaal ‘De Vereeniging’ in Nijmegen (Keizer Karelplein). Aansluitend vindt in POPpodium ‘Doornroosje’ de afterparty plaats. Inmiddels is de kaartverkoop gestart.

Voor meer informatie, kaartverkoop en een overzicht van de deelnemende liedjes kan men het best de website van het Nationaal COC-songfestival bezoeken.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
Second Sunday

Second Sunday: Ruurlo

Rondwandeling voor vrouwen

Zondag 13 december 2015. Vanaf 11.30 uur NS-station Ruurlo (Arriva)

Meer informatie: Els (06-22616727)

Zondag 13 december organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Ruurlo. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Ruurlo (Arriva). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij dit station eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

---
tantra

Tantra voor Mannen

Een andere kijk op seksualiteit, intimiteit en contact

Donderdag 17 december - De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - 19.30 uur

Helaas dames, alleen voor mannen. Opgeven vóór 14 december via Men Meet Men.

Tantra heeft alles te maken met aandacht. Voor je lichaam, voor wat je waarneemt, voor je gedachten, voor je ademhaling. Wat het je oplevert is meer aanwezig zijn, op een andere manier ervaren, meer beleven door minder te doen. In ons leven ligt de nadruk vaak op presteren: we moeten van alles. Tantra helpt je om je aandacht te verleggen van presteren naar zijn. Van tekort komen naar genieten. Door te zijn met wat er is, opent zich een enorme rijkdom, waar je verrassend weinig voor hoeft te doen.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

de leeuw

Roze Theatertip - Paul de Leeuw

Zingen zolang het duurt!

woensdag 9 december - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 25,50

dinsdag 15 december - Aanvang 20.00 uur 

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 te Deventer 

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 26,50

Bolus

ZondagMiddagBorrel 40+

Speciaal voor homo- en bi-mannen

Zondag 13 december 2015. Vanaf 14.00 uur bij 'De Witte Wieven' in Zwiep. Organisatie COC Twente -Achterhoek. Kosten € 10,00 inclusief koffie/thee (2x), Zwiepse bolus en frisdrank (2x).

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Tattoo (Brazilië 2014)

Dinsdag 22 december: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

1978, Recife in het Noorden van Brazilië. In de bruisende cabaret en nachtclub ‘Chão de Estrelas’ zet men zich met theater, dans, samba en andere uitbundige uitvoeringen af tegen de repressieve militaire dictatuur. Tattoo is een openhartige en spetterende mix van muziek, dans en glitter en sprankelt van het scherm zoals dat alleen in Brazilië kan. (Drama; 110 minuten)

Film op vrijdag

Geen Roze Film op Vrijdag

vanwege Eerste Kerstdag

Vanaf januari weer iedere laatste vrijdag van de maand een Roze Film

Wel twee mooie Roze Films in Filmhuis De Keizer!!

Carol (2015)

met o.a. Cate Blanchett

Donderdag 17 t/m woensdag 30 december - diverse aanvangstijden

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun levens overhoop. Carol is gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith uit 1952. Andere bekende titels van deze auteur zijn Strangers on a Train en The Talented Mr. Ripley. Todd Haynes regisseerde eerder films als I’m Not There en Far From Heaven.

(Drama; 118 minuten)

Pasolini (2014)

met o.a. William Dafoe

Vrijdag 18 t/m woensdag 23 december - diverse aanvangstijden

In het dromerige, hypnotiserende Pasolini, een kaleidoscopische mix van realiteit en fantasie, reconstrueert Abel Ferrara de laatste noodlottige dag in het leven van Pier Paolo Pasolini.

Pasolini vecht met zijn kunst tegen de bestaande orde. Zijn geschreven werk is provocerend, zijn films worden veroordeeld door de censoren, veel mensen houden van hem en evenveel mensen haten hem. Net terug uit Stockholm, op de dag van zijn dood, werkt Pasolini in de ochtend aan zijn nieuwe roman en bereidt zich voor op enkele interviews later die middag over zijn laatste film: Salò, of de 120 dagen van Sodom. Hij luncht thuis met zijn geliefde moeder en beste vrienden, waaronder actrice Laura Betti. Hij speelt voetbal met de jongens uit de buurt en rijdt ‘s avonds met zijn Alfa Romeo de nachtelijke, eeuwige stad in, op zoek naar avontuur. In het ochtendgloren wordt hij vermoord gevonden op het strand bij Ostia.

(Drama; 78 minuten)

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Met Zang, Snert en Kerstsfeer

zondag 27 december - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu iedere vierde zondagmiddag, dus op 27 december!! De locatie is De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Er wordt gezongen, er is lekkere snert en gezellige kerstmuziek. Kortom, de ideale Derde Kerstdag!! Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gezellige middag voor vrouwen

zondag 31 januari 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

Let op: De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is, vanaf november 2015. Bovendien is de locatie gewijzigd: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 31 januari 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!! De entree is gratis, maar een vrije gift voor hapjes en organisatie is natuurlijk altijd welkom!