Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 17 december 2015

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Bekijk de vacatures op onze website!!

Roze Activiteiten
---
tantra

Tantra voor Mannen

Een andere kijk op seksualiteit, intimiteit en contact

Donderdag 17 december - De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - 19.30 uur

Helaas dames, alleen voor mannen. 

Tantra heeft alles te maken met aandacht. Voor je lichaam, voor wat je waarneemt, voor je gedachten, voor je ademhaling. Wat het je oplevert is meer aanwezig zijn, op een andere manier ervaren, meer beleven door minder te doen. In ons leven ligt de nadruk vaak op presteren: we moeten van alles. Tantra helpt je om je aandacht te verleggen van presteren naar zijn. Van tekort komen naar genieten. Door te zijn met wat er is, opent zich een enorme rijkdom, waar je verrassend weinig voor hoeft te doen.

---
songfestival

Verslag Nationaal COC Songfestival

COC Midden-Nederland wint -

COC Deventer zesde

Het 21e Nationaal COC Songfestival, dat op zaterdag 12 december in De Vereeniging in Nijmegen werd gehouden, is gewonnen door COC Midden-Nederland. Het nummer ‘Ga Je Mee?’ dat gezongen werd door Peter Jan Kok wist de meeste punten te behalen van de vakjury en de juryleden namens de deelnemende COC-verenigingen. COC Deventer, dat werd vertegenwoordigd door Marco & Band met het nummer ‘Andersom’ behaalde uiteindelijk de zesde plaats; in de middenmoot van een totaal van dertien deelnemers.

COC Nijmegen organiseerde het 21ste Nationaal COC Songfestival in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. De dertien acts werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Ronnie Tober, Gerda Havertong en Tessa International. Ook was er publieksjury, welke was samengesteld uit afgevaardigden van de verschillende deelnemende organisaties. Namens COC Deventer heeft oud-penningmeester Ojon van Strijland plaatsgenomen in die publieksjury.

Winnaar JeePee

COC Deventer had de taak om als eerste deelnemer het festival te openen. Marco & Band zongen het lied ‘Andersom’ op overtuigende manier; alleen was in het begin de tekst niet goed te verstaan. Dat was jammer, omdat daardoor ook de betekenis van het refrein en de kleine verkleedpartij halverwege het nummer niet goed begrepen werden door jury en publiek. Toch werd Marco door de vakjury geprezen om zijn fijne stemgeluid en de band om de goede live-begeleiding.

De uiteindelijke winnaar Peter Jan Kok (zie foto) zong een aanstekelijk en vrolijk lied over een vakantiereis per gele Deux Cheveaux met zijn geliefde; aangevuld met stokbrood en brie. Vooral zijn twee begeleiders op gitaar en saxofoon tilden het ogenschijnlijk simpele lied naar een hoger niveau. Dat de zanger ook niet onaardig was om te zien heeft wellicht ook in de hoge notering geresulteerd.

Dat houdt in dat het 22e Nationaal COC Songfestival in 2016 ergens in de regio Midden-Nederland zal plaatsvinden. Op dus naar Amersfoort, Zeist, Soestdijk of toch Utrecht?

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Met Zang, Snert en Kerstsfeer

zondag 27 december - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu iedere vierde zondagmiddag, dus op 27 december!! De locatie is De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Er wordt gezongen, er is lekkere snert en gezellige kerstmuziek. Kortom, de ideale Derde Kerstdag!! Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
voorlichting

Enthousiaste Voorlichters gezocht

Heb jij al goede voornemens?

COC Deventer ondersteunt een veilige sfeer op school actief door gastlessen te verzorgen over seksuele diversiteit. Dit doen we het hele schooljaar door! Mail naar voorlichting@cocdeventer.nl als je gastlessen wil op jouw school.

Er zijn altijd enthousiaste mensen nodig om deze gastlessen te kunnen geven. Wil je ook een bijdrage leveren aan een veilige school voor iedereen? Meld je aan als voorlichter in de klas bij voorlichting@cocdeventer.nl.

Meer informatie over het geven van voorlichting is te vinden via de Vacaturepagina op onze site.

---
Film op vrijdag

Geen Roze Film op Vrijdag

vanwege Eerste Kerstdag

Vanaf januari weer iedere laatste vrijdag van de maand een Roze Film

Wel twee mooie Roze Films in Filmhuis De Keizer!!

Carol (2015)

met o.a. Cate Blanchett

Donderdag 17 t/m woensdag 30 december - diverse aanvangstijden

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun levens overhoop. Carol is gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith uit 1952. Andere bekende titels van deze auteur zijn Strangers on a Train en The Talented Mr. Ripley. Todd Haynes regisseerde eerder films als I’m Not There en Far From Heaven.

(Drama; 118 minuten)

pasolini

Pasolini (2014)

met o.a. William Dafoe

Vrijdag 18 t/m woensdag 23 december - diverse aanvangstijden

In het dromerige, hypnotiserende Pasolini, een kaleidoscopische mix van realiteit en fantasie, reconstrueert Abel Ferrara de laatste noodlottige dag in het leven van Pier Paolo Pasolini.

Pasolini vecht met zijn kunst tegen de bestaande orde. Zijn geschreven werk is provocerend, zijn films worden veroordeeld door de censoren, veel mensen houden van hem en evenveel mensen haten hem. Net terug uit Stockholm, op de dag van zijn dood, werkt Pasolini in de ochtend aan zijn nieuwe roman en bereidt zich voor op enkele interviews later die middag over zijn laatste film: Salò, of de 120 dagen van Sodom. Hij luncht thuis met zijn geliefde moeder en beste vrienden, waaronder actrice Laura Betti. Hij speelt voetbal met de jongens uit de buurt en rijdt ‘s avonds met zijn Alfa Romeo de nachtelijke, eeuwige stad in, op zoek naar avontuur. In het ochtendgloren wordt hij vermoord gevonden op het strand bij Ostia.

(Drama; 78 minuten)

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

Let op: Geen sportavond op donderdag 24 en 31 december.

Vanaf donderdag 7 januari beginnen de activiteiten van de IJsswel Dykes weer!!

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Tattoo (Brazilië 2014)

Dinsdag 22 december: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

1978, Recife in het Noorden van Brazilië. In de bruisende cabaret en nachtclub ‘Chão de Estrelas’ zet men zich met theater, dans, samba en andere uitbundige uitvoeringen af tegen de repressieve militaire dictatuur. Tattoo is een openhartige en spetterende mix van muziek, dans en glitter en sprankelt van het scherm zoals dat alleen in Brazilië kan. (Drama; 110 minuten)

---
Robert Long

Roze Theatertip - Robert Long

Musical over zijn liedjes en zijn leven

Met Paul Groot en Jeremy Baker

Dinsdag 22 december - Aanvang 20.00 uur 

Lochemse Schouwburg; Oosterwal 22 te Lochem - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 36,00

Vrijdag 26 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer -Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Men's Club

Men Meet Men (nieuwe locatie!)

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 8 januari 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Op vrijdag 8 januari 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de tweede keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday: Twello

Rondwandeling voor vrouwen

Zondag 10 januari 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Twello

Meer informatie: Gerda (06-42177736)

Zondag 10 januari 2016 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Twello. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Twello. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Twello eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 14 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

film en boek

Roze Film op Vrijdag

Filmaanbod binnenkort bekend

Vrijdag 29 januari: aanvang 20.00 uur

Weer iedere laatste vrijdag van de maand een Roze Film in 'De Kleine Keizerin'

Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gezellige middag voor vrouwen

zondag 31 januari 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

Let op: De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is, vanaf november 2015. Bovendien is de locatie gewijzigd: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 31 januari 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!! De entree is gratis, maar een vrije gift voor hapjes en organisatie is natuurlijk altijd welkom!