Bezoek de homepage van onze internetsite!

Nieuwsbrief 14 november 2013

(Klik op de naam van de activiteit of de bijbehorende afbeelding wanneer je meer wilt weten)

Meer weten over dit artikel

Café Face It waarschijnlijk eind november weer geopend

Tijdelijke sluiting in ieder geval tot 25 november

Zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld, zag de café-coördinator zich, samen met het bestuur, genoodzaakt om tijdelijk COC-café Face It te moeten sluiten. Op last van de Horecapolitie wordt nu onderzocht in hoeverre het COC als café schuldig is aan het plegen van een strafbaar feit, namelijk het 'open' zijn buiten onze vergunningstijden.

Dit onderzoek duurt in ieder geval tot maandag 25 november; waarschijnlijk kan het café daarna weer de deur openen. Welke gevolgen er zijn voor de huidige openingstijden is nog niet bekend. De activiteiten die tot die tijd in het café gepland staan worden of afgelast (bijv. de BluesNight van vrijdag 22 november) of verplaatst naar café 'De Hip' (zie elders op deze nieuwsbrief).

Meer weten over deze documentaire middag?

Mededeling:

De voor 17 november aangekondigde documentairemiddag kan helaas niet doorgaan; deze zal nu zondag 16 februari 2014 plaatsvinden.

Zondagmiddagsalon november

ZondagMiddagSalon in 'De Hip' 

met liveband 'Cheap Stars'

Zondag 17 november: 15.30 uur in café De Hip (Brink 21 te Deventer)

In verband met de tijdelijke sluiting van COC Café “Face-It” wordt de zondagmiddagsalon van 17 november gehouden in café 'De Hip'. Op de bovenverdieping is een rustige ruimte voor gesprek en ontmoeting. Voor een drankje wordt gezorgd. In het café speelt de band 'Cheap Stars', dus dat wordt genieten. We hopen op veel publiek, zeker omdat de toegang gratis is.

Middag in De Hip

Geen Ladies Lounge, maar wel gezellige middag in 'De Hip'  

Met 'Rina Mushonga & Band'

Zondag 24 november: 15.30 uur in café De Hip (Brink 21 te Deventer)

Vanwege de tijdelijke sluiting van COC-café Face It is er op zondag 24 november geen speciale ‘Ladies Lounge’, maar de organisatie nodigt alle vrouwen uit om gezellig naar café ‘De Hip’ te komen. Daar speelt vanaf 15.30 uur de band van singer-songwriter Rina Mushonga. Deze zangeres werd geboren in Zimbabwe, studeerde in Engeland en woont momenteel in Amsterdam. Die niet alledaagse levenswandel hoor je terug in haar muziek: de teksten en liedjes van Rina Mushonga zijn niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen, je hoort er zowel haar Afrikaanse roots als moderne indiepop invloeden in. Zelf noemt de zangeres onder meer Kate Bush en Bon Iver als inspiratiebronnen.

Entree is voor iedereen gratis! Dus geen lounge speciaal voor vrouwen in het COC-café, maar hopelijk wel een grote toestroom van veel ‘hippe’ vrouwen voor een gezellige middag.

Meer weten over deze film?

Film op vrijdag:

Private Romeo (2011)

Amerikaanse film met homo-thema

Vrijdag 29 november: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Meer weten over deze activiteit

COC Deventer neemt deel aan Nationaal COC-songfestival  

Marco Mensink zingt 'Dans Je Met Me Mee'

Op zaterdag 30 november wordt in Maastricht het 19e Nationaal COC-Songfestival georganiseerd. Net als vorig jaar in Delft zal ook in 2013 COC Deventer van de partij zijn.

De kandidaat van dit jaar is Marco Mensink en dat is geen onbekende op het songfestivalpodium, want in 2007 deed hij ook al mee namens COC Deventer. In dat jaar trad hij op met een hele band; deze keer wordt hij begeleidt door pianist Kees Kuiper. Kees is ook de tekstschrijver en componist van het nummer ‘Dans Je Met Me Mee’ en met deze ballade hoopt het tweetal op het Nationaal COC-songfestival hoge ogen te gooien. Het is al sinds 1998 dat COC Deventer (toen nog COC IJsselstreek geheten) het festival won en menigeen kan het in Deventer gehouden COC-songfestival van 1999 nog goed herinneren.

hideous women

Toneelgroep Oostpool speelt Hideous Wo(men)

Experimenele soap over de zelfloze mens

Vrijdag 29 november: 20.30 uur - Entreeprijs € 17,50

'Deventer Schouwburg' (Leeuwenbrug 2 te Deventer) 

In Hideous (wo)men vindt in een televisiestudioachtig laboratorium een experiment plaats met mensen zoals wij. Mensen die personen proberen te zijn. Mensen die mannen of vrouwen spelen. Mensen die denken dat ze uit één stuk bestaan maar in werkelijkheid niet meer zijn dan een opeenvolging van fragmenten. Want als het onwrikbare zelf een fundamentele vergissing blijkt en de illusie onze natuurlijke toestand is, welke onwaarheden kunnen wij als moderne mens dan loslaten en welke zullen we nooit kunnen missen?
Hideous (wo)men is, net als Small World en BIMBO, onderdeel van de serie Visual Statements, een reeks beeldende voorstellingen over de spektakelmaatschappij en de rol van de beeldcultuur in het leven van vandaag.

Meer weten over Whydonate?

Lancering whydonate app

Ook COC Deventer doet mee

Per 30 september zet COC Deventer de mobiele app whydonate in voor het ontvangen van donaties. COC Deventer speelt hiermee in op de bewegingen in de huidige markt van smartphones, apps en social media. Aangezien men steeds meer doet op de smartphone, is mobiel zichtbaar zijn nu nog belangrijker voor organisaties die (mede) afhankelijk zijn van donaties. Via whydonate gaat COC Deventer daarom ook projecten waar zij geld voor nodig heeft communiceren en donateurs de mogelijkheid bieden om hun social media in te zetten om ervoor te zorgen dat meer potentiële donateurs worden bereikt.

Meer weten over de IJssel Dykes?

Sporten met de IJssel Dykes

Iedere donderdag van 19.45 tot 21.00 uur

Gymzaal 'De Duivengang' - Broederenstraat 1 te Deventer

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer; een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, voetbalt of volleybalt in het centrum van Deventer. We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar drinken na afloop van de training.

Zet ook deze activiteten alvast in je agenda!

Vanwege de tijdelijke sluiting van COC-café Face It zijn de activiteiten die op die locatie plaatsvinden onder voorbehoud. De activiteit van zaterdag 9 november (Lady Galore) gaat in ieder geval NIET door. Activititen op andere locaties vinden wel doorgang.

Meer weten ver deze Men-Meet-Men-avond?

Men Meet Men: 'Heerlijk Avondje'  

Speciaal voor homo- en bimannen (18+)

Maandag 2 december: 20.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Room in Rome

Film op vrijdag:

Room in Rome (2010)

Spaanse film met lesbisch thema

Vrijdag 6 december: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Carrington

Classic Filmmiddag: Carrington (1995)

Britse film met o.a. Emma Thompson

Zondag 15 december: 15.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Snertmiddag

ZondagMiddagSalon 'Snert-Middag met Smartlappen'

met 'De Jongens van de Reisvereniging'

Zondag 15 december: 16.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)