Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 30 december 2015

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Bekijk de vacatures op onze website!!

Roze Activiteiten
---

COC Deventer wenst iedereen 

een geweldig 2016!!

 

---
Borrel

COC-Nieuwjaarsreceptie

Proosten op het nieuwe jaar

Zaterdag 9 januari 2016: 17.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)

 

Op zaterdag 9 januari 2016 wordt in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) van 17.00 tot 19.00 uur de nieuwjaarsreceptie van COC Deventer (en omstreken) gehouden. Iedereen die zich betrokken voelt bij de belangenvereniging voor LHBT-ers is van harte welkom. In het bijzonder de leden en vrijwilligers, zonder wie de diverse activiteiten niet plaats kunnen vinden, zijn hierbij speciaal uitgenodigd. Natuurlijk zal er geproost worden op het nieuwe jaar en alle activiteiten die COC Deventer in 2016 hoopt te organiseren.

Kortom een goede gelegenheid om bij te spreken en plannen te maken voor het nieuwe jaar!

---
Roze golf

Roze Radiotip: Interview met COC-voorzitters

Te beluisteren bij de Roze Golf

Zondag 3 januari 2016: 18.30 - 19.00 uur

Zondag 3 januari is een speciaal interview te beluisteren met de voorzitters van COC Deventer, COC Twente-Achterhoek en COC Zwolle. Dit interview wordt uitgezonden door de Roze Golf, het radio-infoprogramma voor holebitrans van RTV Oost. De uitzending is van 18.30 tot 19.00 uur.

De Roze Golf is iedere zondag op de radio te beluisteren vanaf 18.30 uur bij Radio Oost. Op internet kun je zelfs 24 uur per dag informatie en radiouitzendingen vinden.

---
Men's Club

Men's Club - Men Meet Men 

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 8 januari 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Op vrijdag 8 januari 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de tweede keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De entree is voor iedereen € 2,00.

---
voorlichting

Enthousiaste Voorlichters gezocht

Heb jij al goede voornemens?

COC Deventer ondersteunt een veilige sfeer op school actief door gastlessen te verzorgen over seksuele diversiteit. Dit doen we het hele schooljaar door! Mail naar voorlichting@cocdeventer.nl als je gastlessen wil op jouw school.

Er zijn altijd enthousiaste mensen nodig om deze gastlessen te kunnen geven. Wil je ook een bijdrage leveren aan een veilige school voor iedereen? Meld je aan als voorlichter in de klas bij voorlichting@cocdeventer.nl.

Meer informatie over het geven van voorlichting is te vinden via de Vacaturepagina op onze site.

---
Carol

Roze Filmtip - Carol (2015) 

met o.a. Cate Blanchet

Zaterdag 2 t/m woensdag 6 januari - diverse aanvangstijden

Filmtheater 'Gigant' (Nieuwstraat 377 te Apeldoorn)

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun levens overhoop. Carol is gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith uit 1952. Andere bekende titels van deze auteur zijn Strangers on a Train en The Talented Mr. Ripley. Todd Haynes regisseerde eerder films als I’m Not There en Far From Heaven. (Drama; 118 minuten)

---
Queens

Roze Theatertip: Queens

Dood Paard in Theatercafé Bouwkunde

Zaterdag 9 januari 2016: aanvang 20.30 uur

Theatercafé Bouwkunde (Klooster 2-4 te Deventer)

Entree € 16.00 (Vrienden en CJP € 14,50)

Een historische vervalsing van de ontmoeting tussen Elizabeth I en Maria Stuart. Beiden maken aanspraak op de Engelse troon. Elizabeth I heeft de macht en Maria Stuart wacht op haar doodvonnis. Wantrouwen, religieuze tweedracht en ongelijke machtsposities domineren hun verhouding. Pragmatiek versus romantiek. Dood Paard werkt voor het eerst met Bas Kosters, die uitzinnige kostuums ontwerpt voor Queens.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

Donderdag 31 december vervalt! 

Vanaf donderdag 7 januari beginnen de activiteiten van de IJsswel Dykes weer!!

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Second Sunday

Second Sunday: Twello

Rondwandeling voor vrouwen

Zondag 10 januari 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Twello

Meer informatie: Gerda (06-42177736)

Zondag 10 januari 2016 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Twello. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Twello. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Twello eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 14 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Film

 

Roze Filmtip - The Danish Girl

met o.a. Eddie Redmayne

Donderdag 14 t/m woensdag 27 januari - diverse aanvangstijden

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

Einar en Gerda vormen een schilderskoppel. Einar heeft al mogen exposeren, maar voor Gerda moet het succes nog komen. Totdat een vrouwelijk model niet op komt dagen en Einar voor de gelegenheid vrouwenkleren aan mag trekken.

Gerda's schilderijen trekken plotseling de aandacht, maar ook Einar voelt zich meer in z'n nopjes. Het bevalt hem zelfs zo goed, dat Einar de geschiedenisboeken in is gegaan als Lili Elbe – voor zover we weten een van de eerste mensen die ooit een geslachtsveranderende operatie onderging (in 1930). The Danish Girl is gebaseerd op de gelijknamige roman van David Ebershoff. Tom Hooper maakte eerder films als The King's Speech en Les Misérables.

(Drama; 120 minuten)

cabaret

Roze Cabarettip - Sara Kroos

Doorgefokt

Donderdag 14 januari 2016 – Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg - Leeuwenbrug 2 te Deventer

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 23,00

 

Woensdag 27 januari 2016 – Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus - Churchillplein 1 in Apeldoorn

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 22,50

Sara Kroos is een echte publiekslieveling en staat al vijftien jaar voor volle zalen. In ‘Doorgefokt’ gaat een van de grappigste vrouwen van Nederland het ene moment tot het randje of erover en weet ze het andere te ontroeren. Kroos heeft het over menselijke weeffouten die wij allemaal herkennen.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon 

Gemoedelijk middagcafé

zondag 24 januari - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

Let op: De ZondagMiddagSalon is nu op (de vierde) zondagmiddag 24 januari bij De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer! Vrouwen, mannen en iedereen daar tussenin – Gezellig middagcafé voor Iedereen!

Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Hidden Away (Spanje 2014)

Dinsdag 26 januari 2016: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

Ibrahim, een veertienjarige jongen uit Marokko loopt alleen en gedesoriënteerd door de straten van een achterbuurt. Hij heeft net gehoord dat hij over twee dagen het land zal worden uitgezet en heeft daarom besloten te vluchten.

Rafa, een Spaanse jongen van dezelfde leeftijd als Ibrahim, rent in paniek naar de toiletten van een club. Buiten wacht Marta, een meisje dat veel meer van hem verwacht dan hij haar kan geven. Als de twee paden van de jongens elkaar kruisen, blijkt dat het begin van een vriendschap die alles op zijn kop zet. (Drama; 88 minuten)

film en boek

Roze Film op Vrijdag

Filmaanbod binnenkort bekend

Vrijdag 29 januari: aanvang 20.00 uur

Weer iedere laatste vrijdag van de maand een Roze Film in 'De Kleine Keizerin'

Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gezellige middag voor vrouwen

zondag 31 januari 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

Let op: De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is, vanaf november 2015. Bovendien is de locatie gewijzigd: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 31 januari 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!! De entree is gratis, maar een vrije gift voor hapjes en organisatie is natuurlijk altijd welkom!

Robert Long

Roze Theatertip - Robert Long

Musical over zijn liedjes en zijn leven

Met Paul Groot en Jeremy Baker

Vrijdag 26 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer -Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50