Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 7 januari 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
Borrel

COC-Nieuwjaarsreceptie

Proosten op het nieuwe jaar

Zaterdag 9 januari 2016: 17.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)

 

Op zaterdag 9 januari 2016 wordt in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) van 17.00 tot 19.00 uur de nieuwjaarsreceptie van COC Deventer (en omstreken) gehouden. Iedereen die zich betrokken voelt bij de belangenvereniging voor LHBT-ers is van harte welkom. In het bijzonder de leden en vrijwilligers, zonder wie de diverse activiteiten niet plaats kunnen vinden, zijn hierbij speciaal uitgenodigd. Natuurlijk zal er geproost worden op het nieuwe jaar en alle activiteiten die COC Deventer in 2016 hoopt te organiseren.

Kortom een goede gelegenheid om bij te spreken en plannen te maken voor het nieuwe jaar!

---
Men's Club

Men's Club - Men Meet Men 

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 8 januari 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Op vrijdag 8 januari 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de tweede keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De entree is voor iedereen € 2,00.

---
Roze golf

COC's in Overijssel zoeken 'ambassadeurs'

Interview bij de Roze Golf

COC Zwolle en COC Twente-Achterhoek zien wel wat in het werven van ambassadeurs. Deze ambassadeurs moeten de ogen en oren zijn van de homobelangenverenigingen in de gemeenten in het verzorgingsgebied. Er komen bijeenkomsten waarop de ambassadeurs vertellen wat er in hun gemeente gebeurt op het gebied van homoseksualiteit.

Het idee om ambassadeurs aan te stellen komt van COC Deventer.

‘Wat gebeurt er bijvoorbeeld in Apeldoorn? Toch 159.000 inwoners. Dat is niet altijd even duidelijk wat daar speelt. Ook omdat je dan net even over de IJssel zit, wat dan toch een fysieke grens is’, zegt voorzitter Rob Philip van COC Deventer.

Rob Philip deed de plannen voor ambassadeurs uit de doeken in de nieuwjaarsuitzending van de Roze Golf van 3 januari. Samen met Ilja de Jong van COC Zwolle en Mark Melenhorst van COC Twente-Achterhoek was hij te gast in de Roze Golf.

De COC verenigingen willen meer samenwerken. De ouderengroepen en de voorlichtingsgroepen werken al intensief met elkaar samen. Een fusie, zoals oud-voorzitter Katinka Groothuis van COC opperde in de Roze Golf van 6 december, is voor de huidige voorzitters nog een stap te ver. Ilja de Jong: ‘We zitten te ver uit elkaar.’ Volgens Mark Melenhorst wordt het verzorgingsgebied veel te groot: ‘Je krijgt dan te maken met zestig, zeventig gemeenten. Dat is niet te doen.’

De COC-verenigingen kampen met een vergrijzing in het ledenbestand. Jongeren zijn wel bereid als vrijwilliger klussen te doen, maar zijn vaak geen lid. ‘Mijn generatie is lid geworden uit idealisme’, aldus Ilja de Jong, ‘Bij jongeren is het besef “kan ik lid worden” is vaak niet aanwezig. Daar ligt ook wel een uitdaging.’

COC Zwolle is met ongeveer 330 leden het grootst, gevolgd door COC Deventer met 220 leden. Hekkensluiter is COC Twente-Achterhoek met zo’n 110 leden.

---
voorlichting

Enthousiaste Voorlichters gezocht

Goede voornemens?

COC Deventer ondersteunt een veilige sfeer op school actief door gastlessen te verzorgen over seksuele diversiteit. Dit doen we het hele schooljaar door! Mail naar voorlichting@cocdeventer.nl als je gastlessen wil op jouw school.

Er zijn altijd enthousiaste mensen nodig om deze gastlessen te kunnen geven. Wil je ook een bijdrage leveren aan een veilige school voor iedereen? Meld je aan als voorlichter in de klas bij voorlichting@cocdeventer.nl.

Meer informatie over het geven van voorlichting is te vinden via de Vacaturepagina op onze site.

---
Queens

Roze Theatertip: Queens

Dood Paard in Theatercafé Bouwkunde

Zaterdag 9 januari 2016: aanvang 20.30 uur

Theatercafé Bouwkunde (Klooster 2-4 te Deventer)

Entree € 16.00 (Vrienden en CJP € 14,50)

Een historische vervalsing van de ontmoeting tussen Elizabeth I en Maria Stuart. Beiden maken aanspraak op de Engelse troon. Elizabeth I heeft de macht en Maria Stuart wacht op haar doodvonnis. Wantrouwen, religieuze tweedracht en ongelijke machtsposities domineren hun verhouding. Pragmatiek versus romantiek. Dood Paard werkt voor het eerst met Bas Kosters, die uitzinnige kostuums ontwerpt voor Queens.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

Vanaf donderdag 7 januari beginnen de activiteiten van de IJsswel Dykes weer!!

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
Second Sunday

Second Sunday: Twello

Rondwandeling voor vrouwen

Zondag 10 januari 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Twello

Meer informatie: Gerda (06-42177736)

Zondag 10 januari 2016 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Twello. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Twello. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Twello eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 14 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

---
---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Film

 

Roze Filmtip - The Danish Girl

met o.a. Eddie Redmayne

Donderdag 14 t/m woensdag 27 januari - diverse aanvangstijden

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

Einar en Gerda vormen een schilderskoppel. Einar heeft al mogen exposeren, maar voor Gerda moet het succes nog komen. Totdat een vrouwelijk model niet op komt dagen en Einar voor de gelegenheid vrouwenkleren aan mag trekken.

Gerda's schilderijen trekken plotseling de aandacht, maar ook Einar voelt zich meer in z'n nopjes. Het bevalt hem zelfs zo goed, dat Einar de geschiedenisboeken in is gegaan als Lili Elbe – voor zover we weten een van de eerste mensen die ooit een geslachtsveranderende operatie onderging (in 1930). The Danish Girl is gebaseerd op de gelijknamige roman van David Ebershoff. Tom Hooper maakte eerder films als The King's Speech en Les Misérables.

(Drama; 120 minuten)

cabaret

Roze Cabarettip - Sara Kroos

Doorgefokt

Donderdag 14 januari 2016 – Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg - Leeuwenbrug 2 te Deventer

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 23,00

 

Woensdag 27 januari 2016 – Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus - Churchillplein 1 in Apeldoorn

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 22,50

Sara Kroos is een echte publiekslieveling en staat al vijftien jaar voor volle zalen. In ‘Doorgefokt’ gaat een van de grappigste vrouwen van Nederland het ene moment tot het randje of erover en weet ze het andere te ontroeren. Kroos heeft het over menselijke weeffouten die wij allemaal herkennen.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon 

Gemoedelijk middagcafé - Singletjesmiddag met DJ-Sjors

zondag 24 januari - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

Let op: De ZondagMiddagSalon is nu op (de vierde) zondagmiddag 24 januari bij De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer! Vrouwen, mannen en iedereen daar tussenin – Gezellig middagcafé voor Iedereen!

DJ-Sjors draait singletjes op verzoek, dus speur in de bakken met vinyl! Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Hidden Away (Spanje 2014)

Dinsdag 26 januari 2016: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

Ibrahim, een veertienjarige jongen uit Marokko loopt alleen en gedesoriënteerd door de straten van een achterbuurt. Hij heeft net gehoord dat hij over twee dagen het land zal worden uitgezet en heeft daarom besloten te vluchten.

Rafa, een Spaanse jongen van dezelfde leeftijd als Ibrahim, rent in paniek naar de toiletten van een club. Buiten wacht Marta, een meisje dat veel meer van hem verwacht dan hij haar kan geven. Als de twee paden van de jongens elkaar kruisen, blijkt dat het begin van een vriendschap die alles op zijn kop zet. (Drama; 88 minuten)

film en boek

Roze Film op Vrijdag

Perfect Obedience (Mexico 2014)

Vrijdag 29 januari: aanvang 20.00 uur

Iedere laatste vrijdag van de maand een Roze Film in 'De Kleine Keizerin'

De 13-jarige Julian zal op een streng katholiek seminarie klaargestoomd worden tot priester. Het doel van de opleiding is het bereiken van de perfecte gehoorzaamheid, aan God en aan het gezag van de kerk-hiërarchie. Maar de schijn van orde en deugdzaamheid blijkt een dun laagje vernis.
(Drama; 99 minuten)

Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gezellige middag voor vrouwen

zondag 31 januari 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Let op: De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is, vanaf november 2015. Bovendien is de locatie gewijzigd: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 31 januari 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!! De entree is € 2,00 voor hapjes en organisatie!

Robert Long

Roze Theatertip - Robert Long

Musical over zijn liedjes en zijn leven

Met Paul Groot en Jeremy Baker

Vrijdag 26 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer -Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50