Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 14 januari 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon 

Gemoedelijk middagcafé - Singletjesmiddag met DJ-Sjors

zondag 24 januari - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

Let op: De ZondagMiddagSalon is nu op (de vierde) zondagmiddag 24 januari bij De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer! Vrouwen, mannen en iedereen daar tussenin – Gezellig middagcafé voor Iedereen!

DJ-Sjors draait singletjes op verzoek, dus speur in de bakken met vinyl! Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

Vanaf donderdag 7 januari beginnen de activiteiten van de IJsswel Dykes weer!!

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
cabaret

Roze Cabarettip - Sara Kroos

Doorgefokt

Donderdag 14 januari 2016 – Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg - Leeuwenbrug 2 te Deventer

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 23,00

 

Woensdag 27 januari 2016 – Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus - Churchillplein 1 in Apeldoorn

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 22,50

Sara Kroos is een echte publiekslieveling en staat al vijftien jaar voor volle zalen. In ‘Doorgefokt’ gaat een van de grappigste vrouwen van Nederland het ene moment tot het randje of erover en weet ze het andere te ontroeren. Kroos heeft het over menselijke weeffouten die wij allemaal herkennen.

---
Film

 

Roze Filmtip - The Danish Girl

met o.a. Eddie Redmayne

Donderdag 14 t/m woensdag 27 januari - diverse aanvangstijden

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

Einar en Gerda vormen een schilderskoppel. Einar heeft al mogen exposeren, maar voor Gerda moet het succes nog komen. Totdat een vrouwelijk model niet op komt dagen en Einar voor de gelegenheid vrouwenkleren aan mag trekken.

Gerda's schilderijen trekken plotseling de aandacht, maar ook Einar voelt zich meer in z'n nopjes. Het bevalt hem zelfs zo goed, dat Einar de geschiedenisboeken in is gegaan als Lili Elbe – voor zover we weten een van de eerste mensen die ooit een geslachtsveranderende operatie onderging (in 1930). The Danish Girl is gebaseerd op de gelijknamige roman van David Ebershoff. Tom Hooper maakte eerder films als The King's Speech en Les Misérables.

(Drama; 120 minuten)

---
voorlichting

Enthousiaste Voorlichters gezocht

Iets voor jou misschien?

COC Deventer ondersteunt een veilige sfeer op school actief door gastlessen te verzorgen over seksuele diversiteit. Dit doen we het hele schooljaar door! Mail naar voorlichting@cocdeventer.nl als je gastlessen wil op jouw school.

Er zijn altijd enthousiaste mensen nodig om deze gastlessen te kunnen geven. Wil je ook een bijdrage leveren aan een veilige school voor iedereen? Meld je aan als voorlichter in de klas bij voorlichting@cocdeventer.nl.

Meer informatie over het geven van voorlichting is te vinden via de Vacaturepagina op onze site.

---
Film

Roze Filmtip: The Hours

met inleiding door Peter Dekker

Zondag 24 januari 2016: aanvang 15.00 uur (open vanaf 14.30 uur)

Het Penninckshuis (Brink 89 te Deventer) - Toegang € 5.00

Eens per maand op een zondagmiddag draait de filmclub – bestaande uit Ynse de Vries, Tineke Hoogenkamp en Peter Dekker – een spraakmakende filmhuisfilm. Er wordt een gastspreker uitgenodigd die zijn of haar keuzefilm toelicht, daarna wordt de film – al dan niet met een pauze – gedraaid en vervolgens wordt er met een drankje nagepraat of gediscussieerd met het publiek.

De filmclub vertoont op zondag 24 januari The Hours, een Brits Amerikaanse dramafilm uit 2002. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Cunningham. De film gaat over drie vrouwen uit verschillende generaties, wier levens met elkaar zijn verbonden door de roman Mrs. Dalloway van Viriginia Woolf. The Hours kreeg lovende kritieken en negen Oscarnominaties. Regisseur is Stephen Daldry, de hoofdrollen worden vertokt door Nicole Kidman, Mery Streep en Ed Harris. De muziek is gecomponeerd door Philipp Glass.

---
Roze golf

COC's in Overijssel zoeken 'ambassadeurs'

Interview bij de Roze Golf

COC Zwolle en COC Twente-Achterhoek zien wel wat in het werven van ambassadeurs. Deze ambassadeurs moeten de ogen en oren zijn van de homobelangenverenigingen in de gemeenten in het verzorgingsgebied. Er komen bijeenkomsten waarop de ambassadeurs vertellen wat er in hun gemeente gebeurt op het gebied van homoseksualiteit.

Luister het interview bij de Roze Golf.

---
---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Hidden Away (Spanje 2014)

Dinsdag 26 januari 2016: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

Ibrahim, een veertienjarige jongen uit Marokko loopt alleen en gedesoriënteerd door de straten van een achterbuurt. Hij heeft net gehoord dat hij over twee dagen het land zal worden uitgezet en heeft daarom besloten te vluchten.

Rafa, een Spaanse jongen van dezelfde leeftijd als Ibrahim, rent in paniek naar de toiletten van een club. Buiten wacht Marta, een meisje dat veel meer van hem verwacht dan hij haar kan geven. Als de twee paden van de jongens elkaar kruisen, blijkt dat het begin van een vriendschap die alles op zijn kop zet. (Drama; 88 minuten)

film en boek

Roze Film op Vrijdag

Perfect Obedience (Mexico 2014)

Vrijdag 29 januari: aanvang 20.00 uur

Iedere laatste vrijdag van de maand een Roze Film in 'De Kleine Keizerin'

De 13-jarige Julian zal op een streng katholiek seminarie klaargestoomd worden tot priester. Het doel van de opleiding is het bereiken van de perfecte gehoorzaamheid, aan God en aan het gezag van de kerk-hiërarchie. Maar de schijn van orde en deugdzaamheid blijkt een dun laagje vernis.
(Drama; 99 minuten)

Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gezellige middag voor vrouwen

zondag 31 januari 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Let op: De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is, vanaf november 2015. Bovendien is de locatie gewijzigd: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 31 januari 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!! De entree is € 2,00 voor hapjes en organisatie!

Cabaret

Roze Cabarettip - Richard Groenendijk

Met de Mantel der Liefde

Vrijdag 5 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 22,50

carol

Roze Filmtip - Carol

met o.a. Cate Blanchett

Donderdag 11 t/m zondag 14 februari - diverse aanvangstijden

Luxor Filmtheater Zutphen (Houtmarkt 64 te Deventer)

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 12 februari 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Op vrijdag 12 februari 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de tweede keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday: Lijnwandeling Oosterbeek-Arnhem

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 14 februari 2016. Vanaf 11.45 uur NS-station Oosterbeek

Meer informatie: Evelien (06-24197348)

Zondag 14 februari 2016 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Oosterbeek naar Arnhem. Er wordt vertrokken om 11.45 uur vanaf NS-station Oosterbeek. Het is een lijnwandeling en uiteindelijk zal de wandeling bij station Arnhem eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

spigt

Roze Muziektip:

Frédérique Spigt

met Thijs Borsten en Meral Polat

Zondag 21 februari 2016 - Aanvang 15.00 uur

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Kaarten € 16,50 (Vrienden en CJP € 14,50)

Thijs Borsten ontwikkelde dit concept om artiesten in staat te stellen elkaar muzikaal te ontmoeten en om buiten de gebaande paden van hun eigen genre te treden. Hij componeert voor elke voorstelling nieuwe muziekstukken, maar de artiesten nemen ook hun eigen favoriete nummers mee.

Robert Long

Roze Theatertip - Robert Long

Musical over zijn liedjes en zijn leven

Met Paul Groot en Jeremy Baker

Vrijdag 26 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer -Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50